Din arest, Chebuțiu ține blocată zona industrială. Somat pentru blocaje!

Chiar dacă investitorii nu se înghesuie să dezvolte afaceri în zona industrială a Reșiței, administrația locală caută soluții să ofere mai multe facilități pentru marile firme mult așteptate. Până ca acestea să vină însă, o mare parte din suprafață e blocată de controversatul om de afaceri Adrian Chebuțiu.

Executivul reșițean a propus spre dezbatere un proiect de hotărâre prin care să transforme zona industrială a Reșiței în parc industrial. Diferența nu pare mare, însă, potrivit aleșilor locali, odată ce în documente figurează ca „parc”, oamenii de afaceri pot primi mai multe facilități pentru a fi stimulați să vină la Reșița.

„Am susținut și cu alte ocazii ca zona industrială a Reșiței să fie transformată în Parc Industrial, care din luna noiembrie ar putea oferi și alte facilități, scutiri de la taxe, de la impozite, doar dacă acea zonă are statutul cerut de mine, de parc industrial. Am informat Consiliul Județean, Agenția de Dezvoltare 5 Vest care sunt partenerii noștri în acel proiect și cred că, pe lângă investitorul pentru care am semnat autorizație de realizare a lucrărilor, sper ca la sfârșitul anului să fie demarată acolo o primă investiție, pe o suprafață de un hectar. Până atunci, sper să vină și alții!, a declarat primarul Reșiței, Mihai Stepanescu în urma celui mai recent plen.

Chebuțiu să decidă!

De altfel, o suprafață importantă din zona industrială a ajuns în administrarea controversatului om de afaceri Adrian Chebuțiu, care intenționa, înainte ca organele statului să îl condamne sau să îl pună sub urmărire, să dezvolte o mare afacere prin proiectul „Sport City”. Între timp însă, justiția a început să facă ordine printre afacerile sale, iar lucrurile s-au blocat. În acest sens, primarul Reșiței îi cere să ia o decizie, de după gratii, și să elibereze parcul sau să demareze investiția, așa cum s-a angajat să o facă.

„Până atunci cred că și problema cu cei care au pus stăpânire pe zona importantă a acelei suprafețe, Sport City, Velo City sau cum se chema ori să facă investiția, ori să elibereze zona, pentru că dânșii au blocat-o. Avem un schimb de adrese dintr-o parte în alta, e și un litigiu acolo cu privire la acea suprafață și la plata unor redevențe sau, mă rog, a unor taxe pe care ar fi trebuit să le plătească, să vină către noi. În orice caz, sper ca după noiembrie lucrurile să fie mult clarificate acolo”, a spus Mihai Stepanescu, primarul Reșiței.

Comments

 1. EU says:

  Nu stiu de ce se vorbeste ca se tine blocat un teren. Acolo este o investitie si sute de locuri de munca. Resitenii mor de foame. Sunt terenuri destule libere unde se asteapta investitori de zeci de ani si inca nu au aparut. De ce sa nu cautam sa investim si preferam sa vindem si sa distrugem tot. Resita a devenit comuna acum ca nu mai avem nici tranvaie. RUSINEEEEE

 2. dorin says:

  Acel teren face parte din zona industriala, de aceea reprezinta o atractie pentru investitori. Acesta a fost acordat tot pentru realizarea de investitii, dar se pare ca intentia celor de la Velo City a fost doar de blocare a terenului. Ar trebui sa plece si sa lase locul unor firme serioase sa se dezvolte.

 3. Peentru Eu- Postacul
  inainte de a te trezi vorbind ar fi bine sa te si informezi in prealabil dau mai bine trezirea si vorbim dupa.Nu pentru tine ci pentru cetatenii loiali din Resita va spun ca intre municipalitate si NextCity este pe rol un litigiu castigat de municipiu in prima instanta, litigiu inceput chiar de cei care nu au investit un leu in zona concesionata si care nu nu numai ca nu platesc redeventa pe acel teren dar nici nu il elibereaza pentru a putea fi constituit Parcul Industrial asa cum spune textul de lege ternul trebuie sa fie liber de sarcini ori in cazul de fata este notat si litigiul si concesiunea . Recomand primariei ca in acest caz sa sesizeze DNA sau potrivit ar fi ca si in acest caz ca si in cazul locomotivelor, debarcaderul Institutul intreaga tevatura de la UCM sa se autosesizeze. ATENTIE nu ne credeti ca resiteni sunt prosti . Nu Stepanescu a lasat resita fara industrie nu Srepanescu sta amor’it de aproape 30 de ani pe diferite functii locale sau centrale. Din cate stiu si vad se zbate pentru Resita.

 4. PS sa nu uiti postacule ca bunicii si parintii nostri aici sau format si au pus suflet , tineretea si toate sperantele lor in tot ce Chebutiu a distrus impreuna cu acolitii lui sa iti fie rusine daca te numeri printre ei.

 5. plusica says:

  Punct ochit punct lovit. Felicitari doamna .inca ne cred retardati.

 6. Nasu' lu' Eu says:

  Eule, ti-a soptit ego-ul tau elucubratiile astea? Zona industriala Valea Terovei a fost realizata expres pentru concesionarea de terenuri de catre investitori iar Chebutiu nu a realizat nimic in zona industriala, nu a construit nimic si nu a creat locuri de munca. Poate te referi la Velocity, locul unde angajatii intra dar nu stiu daca mai ies…intregi si unde sunt tratati precum o bicicleta. Dar de, e prea greu de inteles pentru tine.