„Fiul lui Gulliver”, premieră online. Teatru, muzică și circ într-un singur spectacol

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Incidența cazurilor de coronavirus din Reșița, care se menține peste 3 la 1.000 de locuitori, face ca spectacolele Teatrului de Vest din oraș să se mute la Caransebeș… și în online. „Fiul lui Gulliver”, o piesă pentru copii și nu numai, este premiera pregătită de actorii reșițeni.

Premiera „Fiul lui Gulliver” este programată astăzi, la ora 18.00, însă din cauza numărului mare de infectări din Reșița, spectacolul nu poate fi jucat la Teatrul de Vest cu public, așa că va fi difuzat online, pe pagina de Facebook și transmis în direct de Banat TV. De asemenea, piesa va fi inclusă în Festivalul de Teatru pentru Copii „Lumea poveștilor” și va fi jucată sâmbătă, în prima zi de festival, pe scena Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș.

„Referitor la Guliver, este puțin atipic. De ce spun asta? Încearcă să respecte romanul lui Swift și vine cu noutatea că se întâmplă într-o mansardă, unde fiul, în așteptarea tatălui – aici ne-am permis o licență literară să-l numim Jonathan pe fiu, ca pe autor, pentru că s-au împlinit 275 ani de la moartea lui și ăsta e ca un omagiu pentru Swift – nu este numai în Țara din trecut, în Țara Uriașilor, este și în Țara Matematicienilor și a oamenilor de știință, este un drum inițiatic pentru fiecare din noi și un spectacol pentru copii. Aici ne putem distra. Jonathan cu mama și prietenii lui descoperă obiectele de suflet ale lui Guliver – de aici crește povestea și fiecare regat și veți vedea în spectacol regi, regine, uriași, pitici, băieți, fete – nu s-a ținut cont – pentru că știți că de la un joc în fața blocului de-a mama și de a tata a pornit tot. Pot să vă spun că sunt 4 spectacole într-un spectacol, peste 30 de costume, s-a lucrat foarte mult la decor și actorii s-au găsit și eu cred că e o bucurie pentru noi toți acest spectacol.”, a declarat Dan Țopa, cel care semnează regia și scenografia.

Din distribuție fac parte Robert Danci, Rusalina Bona, Marius Tudor, Ana-Maria Cizler, Andrada Samoilă, Sorin Fruntelată.

promovare banner maxagro Muzeul TM

După această premieră, Teatrul de Vest din Reșița va începe repetițiile pentru un alt spectacol de copii, în regia lui Matei Vișniec, de această dată o premieră mondială, cu care managerul Florin Ionescu speră să ajungă la Festivalul Avignon din Franța.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/