Fiți băieți deștepți, că n-aveți nimic de pierdut!

Întrebare de 100 de puncte: știți cum îl cheamă pe subprefectul UDMR de Caraș-Severin? Pentru că e o întrebare grea, vă dau câteva indicii ajutătoare: numele lui de familie începe cu „B” mare și se termină cu „r” mic. A, are două prenume, unul de sfânt (după modelul celui de la Partoș) și un altul ce amintește de o mare căpetenie hună. Hai, domnule, ce naiba, trebuie să știți, că doar nu vorbim de unul luat de pe stradă, ci de ditamai subprefectul județului, cel care vă rezolvă (aproape) orice problemă pe care o aveți.

Până vă gândiți, o altă întrebare de 100 de puncte: aveți idee cine e deputatul UDMR care ne reprezintă județul în Parlament? Da, în ăla de la București, nu în altul… Cum, nici de ăsta nu ați auzit? Sunteți culmea, pe cuvântul meu. Ce, Doamne, iartă-mă, voi îi știți doar pe Vela și Mocioalcă? Hai și pe Hurduzeu, iar de restul vă doare la banană. A, ați auzit și de Dumitru Rujan, zis Mitru, ăla cu terasele pe corso la Caransebeș, și de Jaro, Jaro Marșalic, doar pentru că e doctor? E bine și atât, dar e rușinos că nu îl știți pe Attila Kelemen. V-am mai spus de câteva ori că omul ăsta a candidat la Hunedoara, acolo și-a făcut campanie și tot de acolo și-a luat voturile, doar că la repartizare a nimerit în Caraș-Severin. Bun și atât, decât nimic. Când a aterizat în Caraș-Severin, săracul habar n-avea câte orașe și municipii are județul cu care se mândrește la București. Domnule Kelemen, nu te întreb dacă ai apucat să înveți măcar orașele din județ, dar o curiozitate tot am: îți cunoști colegii cărășeni din Camera Deputaților ori treci pe lângă ei ca pe lângă străinii din Gara de Nord? Întreb, doar nu dau cu parul. Înțeleg, îi știi, dar ți-e mai greu să le pronunți numele. Puțin exercițiu de dicție n-ar strica. Și nu te îngrijora, în cei trei ani rămași din acest mandat cu siguranță vei reuși. Numai să vrei.

Înainte să trecem la o altă întrebare de 100 de puncte, ați aflat cine e subprefectul? E numit de aproape trei luni și nu-i știți numele? Pagubă-n ciuperci, nici eu nu l-am văzut la față, pentru simplul motiv că nici prefectul și nici UDMR nu au chemat presa să-l cunoască. Știu doar atât că se numește Iosif Atila Bognar. Suficient, nu e așa?

În fine, a treia întrebare de 10 la puterea a doua se referă la city-managerul municipiului Reșița. Acu’ să vă văd. Știți cum îl cheamă? Cu o singură precizare care vă va fi de ajutor: nu este ungur! Cum? Greșit, domnul acela a ieșit la pensie. Acum avem unul nou, ales din aproape 50 de candidați din toată lumea. Nici noi, ăștia din presă, nu cunoaștem mare lucru despre el, dar mă gândeam că știți voi cumva. Cică a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a vrut să fie primar în Timișoara din partea Re:Start România și chiar a adunat ceva voturi pentru un fost secretar de stat, vreo 186 în total, s-a implicat în realizarea căii ferate Gara de Nord – Aeroport Otopeni pentru Campionatul European de Fotbal. Și mai știm că îl cheamă Ovidiu Sârbu. Cu ce se ocupă și ce proiecte abordează, doar el știe. E la fel de scump la față precum cei doi Atila!

E adevărat, munca la stat este istovitoare, necesită sacrificii și mult devotament. Ba chiar și neodihnă, dar bă, fraților, faceți-vă o leacă de timp și întâlniți-vă, bă, cu presa. Că nu vă pică coroana dacă stați de vorbă cu ziariștii. Bă, frate, fiți băieți deștepți, că n-aveți nimic de pierdut! Ce dracu!