Firmele de construcții din Timișoara evită să lucreze cu Primăria!

explo 1000x200

Multe dintre lucrările publice din Timișoara sunt făcute de firme din alte părți ale țării. Primarul Nicolae Robu crede că firmele din capitala Banatului evită lucrările publice din cauza birocrației și a încasărilor mai mici, și spune că așa se întâmplă în toate regiunile prospere. De altfel, edilul spune că și acest aspect îngreunează derularea proiectelor pe fonduri europene.


Robu este deranjat că multă lume critică instituția pe care o conduce că nu absoarbe atât de multe fonduri europene precum alte orașe din vest, pe motiv că angajații primăriei nu știu să scrie proiecte eligibile. „Unii mă întreabă dacă avem oameni care știu să scrie proiecte. Nu asta e problema!, să scrie proiecte. Problemele țin de alte alte aspecte, licitații, de implementare. Vom avea proiecte pe 300% din cât sunt fondurile, veți vedea!”, spune Robu, sătul de comparațiile cu orașe de genul Oradiei în ceea ce privește absorbția fondurilor europene.

Edilul spune că proiectanții din Timișoara preferă să lucreze strict cu mediul privat. „Este o mare problemă cu proiectanții din Timișoara, nu cu aparatul Primăriei. Pentru Piața Victoriei, care nu intră pe fonduri europene pentru reabilitare, nu am primit proiectul, deși mi s-a promis săptămâna trecută. Proiectantul spune că nu găsește pe nimeni care să facă studiul geo. Așa că am încercat să dăm sfoară în țară. La poduri vine o firmă din Iași. Este o certitudine că proiectanții din Timișoara au mult de lucru în mediul privat, câștigă mai bine acolo și nu au bătaia de cap din domeniul public. De câte ori nu mi s-a întâmplat să reluăm licitațiile pentru că nu a venit nicio ofertă. Este o problemă a orașelor dinamice”, a mai spus Robu.

Sursă foto: debanat.ro