Firmele de construcții, căutate la… rău de înălțime

Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin anunță începerea unei campanii de controale tematice întinsă pe… 22 de luni!

În perioada martie 2019 – decembrie 2020, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin vor derula acţiuni de control în cadrul Campaniei naţionale privind prevenirea riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcţiilor. Grupul ţintă îl constituie angajatorii şi lucrătorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor – cod CAEN 41,42 şi 43“, informează Ștefan Bala, inspector șef adjunct al ITM Caraș-Severin.

Vor fi verificaţi cu prioritate angajatorii din construcţii la şantierele temporare şi mobile în care se desfăşoară lucrări de construcţii unde există risc de cădere de la înălţime.

„Anterior declanşării acţiunilor de control, la sediul inspectoratului vor fi organizate sesiuni de conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor din domeniul construcţiilor cu privire la obligativitatea luării de măsuri care să vizeze securitatea şi sănătatea lucrătorilor, precum şi asupra faptului că respectarea acestor măsuri conduce la beneficii socio-economice“, mai transmite Bala într-un comunicat de presă de vineri, 22 martie. Deducem de aici că „sesiunile de conștientizare a angajatorilor şi lucrătorilor din domeniul construcţiilor“ vor fi organizate intensiv în primele zile ale săptămânii viitoare, pentru că altfel nu vedem cum ar putea începe controalele tot în această lună martie!