Romeo Dunca și-a nuanțat afirmațiile făcute în plenul Consiliului Județean Caraș-Severin care l-ar fi putut trimite direct în fața organelor de cercetare penală.
Președintele CJ afirmase că a luat legătura cu anumite firme de construcții și că unele chiar au început să lucreze înainte să fie aprobat vreun proiect, cu atât mai puțin finanțarea. Cu alte cuvinte, Dunca lăsa de înțeles că, pentru a câștiga timp, a sărit mai multe proceduri legale. Taxat imediat pentru propriile-i afirmații, Romeo Dunca a explicat pentru expressdebanat.ro ce a vrut să spună de fapt: „Eu am antamat discuții cu foarte multe firme, și cu cele care au contracte, și cu cele care nu au. și cu care sunt în litigiu, și cu care încă nu lucrează aici, pentru că interesul meu și al județului este ca la licitații să vină cât mai mulți. Un exemplu de curaj pe care anumite firme îl au de când am venit aici: La drumul pe fonduri europene Cărbunari – Moldova Nouă, pe 40 km, aproximativ 30 de milioane de euro, avem 11 ofertanți pentru proiectul tehnic. Este o mare realizare ca 11 firme să se bată pe un astfel de proiect și asta pentru că am vorbit cu oricine face lucrări. Am fost la firme de topometrie, la firme de dirigenție de șantier, la constructori și i-am chemat să vină, să vadă și să se pregătească pentru atunci când le scoatem la licitație. Eu vreau să câștig timp, n-am promis la nimeni nimic, eu știu care e limita legală și eu am interesul meu. Interesul meu este să aduc în județ firme puternice de oriunde ar fi.”.
Romeo Dunca a fost acuzat de social-democratul Ioan Crina că în ultima vreme doar firme din județul Timiș au lipici la banii Consiliului Județean Caraș-Severin, în timp ce firmele cărășene sunt tratate cu suspiciune și sunt supuse presiunilor pentru a renunța până și la lucrările contractate. Șeful CJ are însă o explicație și pentru asta: „Din păcate, firmele care au rămas în Caraș-Severin sunt firme care nu au interes să lucreze cu administrația, fie sunt contaminate pentru că au lucrat foarte mult aici sub diverse conduceri, sub diverși antreprenori care le-au pus la muncă și nu le-au mai plătit sau le-au cerut să facă anumite lucruri. E foarte interesant să văd dirigintele de șantier care a semnat și care a făcut posibil ca ministerul să plătească 9,5 milioane de lei, rămânând ultimii 450.000 RON pe care i-am trimis înapoi. Am făcut adresă și am spus că eu nu plătesc ceva ce nu corespunde. Și mi-au spus să-i trimit înapoi că e foarte grav că și ei au fost mințiți de firmele din Caraș-Severin. Anumite firme care au avut acces la lucrări sunt neserioase. Nu cele care au lucrat. Cele care au lucrat chiar sub umbrela altora și-au luat țeapă sau au fost nevoite să facă anumite lucruri care nu sunt corecte. Există foarte multe firme și le invit pe toate. Când scoatem o lucrare poate să vină oricine, dar va primi banii cine va face treabă cum scrie la carte.”.