Dunca a greșit socotelile pentru spitalul modular! Lipsesc 2,4 milioane de euro!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin s-a grăbit să anunțe că va construi în regim de urgență un spital modular în curtea Spitalului Județean din Reșița, dar a evaluat total greșit costurile.

Doar trei milioane de euro sunt eligibili pentru un astfel de spital amenajat în containere, în condițiile în care suma totală a proiectului de la Reșița ajunge la 7 milioane. Chiar și așa, Romeo Dunca spune că merge înainte deoarece sistemul sanitar din Caraș-Severin e mult prea bolnav ca să se aștepte construirea unui nou spital județean, promisă de Nelu Popa, primarul Reșiței, pentru următorii cinci ani. „Da, îl facem, vom găsi soluții. Punem dotarea lui pe altă linie de finanțare, putem tăia 1,6 milioane de euro din cele 7. Îl vom face. Dacă vom reuși să facem spitalul județean, spitalul modular împreună cu Staționarul 1 vor acoperi rolul de a furniza servicii de sănătate la un anumit standard până va fi finalizat spitalul județean, în 2026. Când spitalul modular va fi gata, vom renunța la Staționarul 3. Dacă vom avea spitalul județean gata și funcțional nici nu mai contează spitalul modular dacă se va mai folosi. Acest spital județean nou făcut va acoperi toată gama de servicii.”, spune președintele CJ.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Revenind la spitalul modular și la cofinanțarea administrației județene, de aproximativ 2,4 milioane de euro, Romeo Dunca nu e deloc îngrijorat: „Folosim aceeași rețetă pe care au folosit-o predecesorii când au antamat anveloparea celor trei staționare, unde trebuiau să pună 35 de milioane de lei cheltuieli neeligibile. O să găsim, efortul este de trei ori mai mic! Spitalul modular e depus, avem toate actele pregătite.”

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/