Firma care a reabilitat centrul Timișoarei se ocupă de ruinele din Caransebeș

ruine caransebes

Constructorul are la dispoziție 18 luni pentru punerea în valoare a ruinelor bisericii medievale din centrul municipiului de pe Timiș și Sebeș, descoperite cu mai mulți ani în urmă.

Primăria Caransebeș a semnat, zilele trecute, contractul pentru execuția lucrărilor de conservare, amenajare și punere în valoare a ruinelor din centrul municipiului. Potrivit reprezentanților administrației locale, constructorul care a câștigat licitația este din Timișoara și are la dispoziție, conform contractului, 18 luni pentru finalizarea lucrării. Acesta a dat asigurări că proiectul va fi gata mult mai devreme.

„Am semnat de curând contractul pentru acest proiect după care am stat mai bine de trei ani. Cinci licitații consecutive și abia la cea de-a șasea a venit o firmă. Este din Timișoara și s-a ocupat și de Centrul Civic al orașului de pe Bega, deci, are expertiză! Au prin contract 18 luni, dar ne-au promis că în 12 luni va fi realizată lucrarea.”, a declarat primarul Caransebeșului, Felix Borcean.

Piatra și lemnul sunt materialele care domină acest proiect. Întreaga structură va beneficia de o lumină difuză, iar interiorul va fi placat cu travertin. Valoarea investiției se ridică la 1,3 milioane de lei.

„În momentul de față, după avizul celor de la Cultură, s-a diminuat proiectul inițial, de la 4 milioane de lei am ajuns la 1,3 milioane de lei. Va fi travertin între ruine, iar iluminatul, în penumbră. Lemnul și piatra sunt materialele care domină în acest proiect, care va beneficia și de un lift pentru persoanele cu handicap. Va fi, de asemenea, amenajat și spațiul exterior, vor exista și panouri informative legate de istoricul ruinelor. La final întreg ansamblul va avea un aspect mai îngrijit, demn de centrul municipiului.”, a adăugat edilul Caransebeșului.