Firma Brantner, amendată pentru modul în care face curățenie! „Nu pot oferi serviciile pentru care s-au angajat”

Compania cu capital austriac Brantner a fost deja amendată, deși abia primăvara aceasta a semnat contractul pentru asigurarea salubrizării stradale în Timișoara. Reprezentanții instituțiilor din oraș spun că problema companiei este lipsa utilajelor suficiente.

Brantner a fost amendată de o comisie mixtă de la nivelul Instituției Prefectului Timiș cu 20.000 de lei, deoarece asigura salubrizarea doar în centru și zona Soarelui, unde locuiește primarul Nicolae Robu. Deocamdată, compania nu are nici autorizație de mediu. „Am făcut controale pe domeniul public referitor la problema salubrizării stradale. S-a constatat că operatorul de salubritate ce asigură curățenia nu asigură funcționarea la întregii parametri stabiliți cu licența dată de ANPM (n.r. Agenția Națională pentru Protecția Mediului). Au fost sancționați cu amendă. La constituirea Comisiei nu s-a făcut un inventar al tuturor utilajelor, nu au prezentat un număr concret. Această societate încă nu deține autorizație de mediu, este în cursul obținerii autorizației”, a precizat Lavinia Alina Călușeru, șefa Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Timiș, în cadrul Colegiului Prefectural pe luna iunie.

1000x200 dacus 02

Alte probleme le-a prezentat și Sorin Susanu, șeful Comisariatului  Regional pentru Protecţia Consumatorului Vest. Susanu spune că cei de la Brantner nu au putut preciza un plan de evaluare referitor la spălarea și schimbarea pubelelor. „Se pune problema dacă ei nu respectă clauzele contractuale și nu dețin utilajele necesare, nu pot oferi serviciile pentru care s-au angajat. Printre obligațiile lor se numără și schimbarea pubelelor sau cea de a spăla aceste pubele cel puțin o dată pe an. Nu au putut prezenta niciun bilanț de evaluare”, a precizat Susanu la același Colegiu Prefectural. Brantner are contract pentru spălarea străzilor și ridicarea gunoiului din coșurile de pe stradă. De pubele de gunoi se ocupă în continuare Retim.

De altfel, când au semnat contractul pentru asigurarea serviciilor de salubritate în Timișoara, după a doua licitație, cei de la Brantner au precizat că au nevoie de timp să cumpere utilaje și să angajeze oameni, deoarece în capitala Banatului nu au mai avut punct de lucru.

publicitate si promovare online banner maxagro