Ședință ordinară! Program prelungit la ștrand și o creșă nouă, prioritățile lunii pentru Consiliul Local Lugoj

Aleșii locali ai Lugojului se vor întâlni joi, 27 iunie, de la ora 14.00, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Lugoj pentru ședința ordinară a Consiliului Local pe luna iunie. Ordinea de zi este una destul de aglomerată, iar printre cele mai importante proiecte este cel privind înființarea unei noi creșe, vânzarea terenurilor MAN, mult așteptată de către locuitorii din noul cartierul Militari, dar și prelungirea programului de funcționare a ștrandului prin modificarea regulamentului.

Conform proiectului, Lugojul va avea o nouă creșă, cu o capacitate de 20 de locuri, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Creșa va funcționa începând cu 1 iulie, în incinta Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 7, situată în cartierul J.C. Drăgan, pe Strada Buziașului Nr. 36. De asemenea, prin Serviciul Creșe din cadrul Direcției de Asistență Socială Comunitară va fi asigurată și masa caldă pentru copiii care vor frecventa această creșă. Hrana va fi transportată de la Creșa Nr. 1 cu un autoturism aflat în proprietatea DASC Lugoj, avizat în acest sens, conform legii. La Lugoj, în subordinea Direcției de Asistență Socială Comunitară, funcționează încă trei creșe. Astfel, sunt disponibile 20 de locuri la Creşa nr. 1 de pe Aleea Brazilor; 20 locuri în cadrul Creşei nr. 2 de pe Strada Ceahlăului și 19 locuri la Creșa 3 situată pe Strada Ep. Dr. I. Balan.

Consilierii locali vor mai avea spre aprobare încheierea convenției de parteneriat între Consiliul Local al Municipiului Lugoj, prin Direcția de Asistență Socială Comunitară şi Fundația Surorile de Caritate „Sfânta Ioana Antida” pentru prestarea de servicii sociale pentru familiile care locuiesc în condiții de abitație precare, din cartierul Mondial Bocşei. Tot în domeniul social, consilierii vor stabili costul mediu lunar de întreținere și contribuția lunară de întreținere datorată de beneficiarii și/sau susținătorii legali ai acestora pe anul 2019, pentru serviciile acordate în regim rezidențial în Căminul pentru persoane vârstnice din cadrul Complexului de servicii „Sfântul Nicolae”.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Propunerea privind programul Ștrandului Municipal se va încadra între orele 10.00 și 20.00, de marți până duminică, adică două ore în plus față de programul actual.

publicitate si promovare online banner maxagro