Firmă austriacă, lucrare românească pe cea mai circulată stradă din Caransebeș?

asfaltare ardealului caransebes

Nici bine nu s-au încheiat lucrările de asfaltare pe Strada Ardealului din municipiul de pe Timiș și Sebeș, efectuate de compania austriacă Strabag, că pe anumite tronsoane calitatea acestora este pusă la îndoială de internauți. Administrația locală din Caransebeș dă asigurări că plata finală către austrieci se va face numai după ce lucrările vor fi executate în conformitate cu normele de calitate.

La finele anului trecut, austriecii de la Strabag erau notați cu 9 de primarul Felix Borcean pentru felul în care au efectuat lucrările de asfaltare la Caransebeș. La vremea respectivă, edilul se declara, în mare parte, mulțumit de modul de operare și tehnica folosită de austrieci, mărturisind că, deși prestația acestora nu este de 10, și-ar dori ca și pe viitor lucrări similare să fie contractate de societăți serioase, care au la activ mii de kilometri de drumuri asfaltate, și nu de firme „de apartament”, care fac lucrări de mântuială. „Nu sunt întru totul mulțumit, am crezut că iese perfect. Cel puțin, asta era așteptarea mea. Cred însă că, în general, lumea este mulțumită, mai ales de asfaltarea Străzii Ardealul, de rapiditatea cu care s-a asfaltat, iar aici vorbesc de procesul în sine de asfaltare, pentru că lucrările au fost mai de durată. O parte din vină o purtăm și noi, o are și constructorul, e un complex de factori care a dus la încetinirea lucrării, dar bine că s-a finalizat până de sărbători. S-a asfaltat la o temperatură corectă, s-a turnat asfaltul corect.”, declara pentru Express de Banat, primarul Felix Borcean.

La o lună de la această declarație, administrația caransebeșeană iese în spațiul public cu un comunicat de presă în care anunță că nu va mai plăti niciun leu până când cei de la Strabag nu rezolvă problemele apărute pe Strada Ardealului.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Având în vedere informațiile care circulă în mediul online cu privire la asfaltarea străzii Ardealului, dorim să aducem la cunoștința opiniei publice următoarele aspecte: lucrarea nu a fost recepționată și plătită integral, singura plată s-a făcut pentru substratul compus din piatră spartă, nu și pentru covorul asfaltic. Dorim, pe această cale, să-i asigurăm pe caransebeșeni că nu se va mai face nicio plată și recepția finală până când problemele nu vor fi remediate, iar lucrările vor fi executate în conformitate cu normele de calitate.”, transmite conducerea Primăriei Caransebeș.

Sursa foto: Primăria Caransebeș

banner 970 x 250