Workshop de comunicare cu medicul, dedicat pacientelor cu cancer de sân

cancer san

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România organizează un workshop online dedicat pacientelor cu cancer de sân.

Evenimentul va avea loc online, în 19 ianuarie.

„Ne propunem să discutăm despre aspecte simple dar importante cum ar fi: ce să îl întreb pe medic? Ce să nu îl întreb? Se va supăra sau nu? Ce pot face pentru a înțelege mai bine afecțiunea și ce am de făcut? Cum pot să eficientizez discuția și să aflu mai multe? Totodată, ne dorim să împărtășim între participante experiențele avute, să aflăm ce putem învăța din ele și cum le putem îmbunătăți data viitoare. Una dintre cele mai mari îngrijorări este dacă va recidiva cancerul? Ne dorim să discutăm și despre acest aspect”, transmit reprezentanții COPAC.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

De asemenea, se va discuta și despre importanța psihologului în călătoria pacientei cu cancer de sân. Workshopul își propune să ofere o perspectivă completă asupra comunicării cu medicul și este organizat în cadrul campaniei „Ce are ea? Ce au ele în comun?”.

În România aproape 74% dintre cazurile de cancer de sân sunt diagnosticate în stadiile II și III ale bolii și peste 4% în stadiul IV. În primul stadiu sunt diagnosticate 18% și doar 3,5% în stadiul zero. Înscrierile se pot face AICI.

tmc 640