Obiectiv prioritar pentru 2022 în comuna Turnu Ruieni: asfaltarea străzilor laterale. Primăria stă cu ochii pe constructor!

Mai multe lucrări ce privesc infrastructura rutieră sunt în curs de realizare în comuna Turnu Ruieni și au ca termen de finalizare sfârșitul acestui an. Este vorba despre modernizarea străzilor din satele Zervești, Dalci și Borlova care sunt prevăzute a se realiza din fonduri naționale, printr-un proiect de aproape 7 milioane de lei. Iar printr-un proiect de 4,5 milioane de lei este modernizat drumul din Turnu Ruieni.

Reprezentanții autorității publice au în atenție și alte elemente care pot asigura confortul dorit de cetățenii din zonă. „Pentru administrația locală, cel mai important proiect e cel legat de modernizarea străzilor laterale pentru că administrația nu poate cheltui bani pe repararea gropilor deoarece există contract, iar legislația nu permite o dublă finanțare. Acolo într-adevăr, din cauza faptului că drumurile sunt doar pietruite, oamenii sunt prejudiciați. Sperăm ca în 2022 constructorul să poată asfalta toate drumurile laterale ale comunei”, ne-a comunicat Ema Crăciunescu, consiliera primarului.

Nu doar drumurile sunt prioritate, ci și clădirea Căminului Cultural din satul Borlova, pentru care există un proiect pentru reabilitare, modernizare și dotare a imobilului, cu finanțare europeană în valoare de aproape 2 milioane de lei. Până la finalizarea lucrărilor mai sunt câteva etape de parcurs, despre care consiliera Ema Crăciunescu a precizat: „Suntem în curs de obținerea a avizelor ISU și imediat ce primim aprobarea reluăm lucrările. Am făcut studiul de fezabilitate și pentru căminul de la Turnu Ruieni, iar documentația este depusă pe Compania Națională de Investiții. Urmează să depunem documentația pentru a trece la o nouă etapă”.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)