Injecții de încurajare pentru președintele Dunca! „Sanatoriul Marila nu are cum să nu funcționeze!”

marila cladire

70 de milioane de euro vrea să investească Romeo Dunca pentru reabilitarea Sanatoriului Marila, fiind convins că această unitate spitalicească va atrage un număr mare de pacienți, dar și foarte mulți turiști, care își vor vizita rudele aflate la tratament, iar apoi vor plăti bani frumoși să vadă frumusețile Banatului Montan.

Adrian Dumbravă, managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș și fost manager de proiect la construirea spitalului din Mioveni, singurul ridicat în România după 1990, îl încurajează pe președintele Consiliului Județean Caraș-Severin să continue demersurile privind reabilitarea spitalului pentru tratarea bolilor cronice de plămâni. Totodată îi recomandă să-i adune la masă pe toți factorii de decizie din sistemul medical județean în vederea conceperii unei strategii comune. Am avut o singură discuție până acum cu domnul Dunca, dar cred că împreună putem să facem o dezvoltare județeană. Spitalele monospecialitate, așa cum e cel de la Marila, nu au cum să nu funcționeze și să fie pe plus dacă există o strategie județeană. Te uiți la ce cazuistică avem și la eficiența medicală. Deocamdată nu am avut o masă de lucru pe temele acestea cu ceilalți colegi din județ, dar am credința că se va face, situațiile ne vor împinge acolo de voie sau de nevoie.”, a comentat Adrian Dumbravă.

Pentru reabilitarea Sanatoriului Marila, Romeo Dunca a estimat o investiție de aproximativ 70 de milioane de euro. Deocamdată s-au alocat de la nivel central bani pentru efectuarea studiilor premergătoare care să spună dacă și ce anume se poate face din actualele ruine dintre Anina și Oravița.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)