Finul lui Vela îi apără integritatea lui Mocioalcă!

explo 1000x200

Deputatul PSD a reuşit să tărăgăneze judecarea procesului său într-atât de mult încât să nu riște să fie condamnat până la alegerile locale, pentru a putea candida la Consiliul Judeţean Caraş-Severin! Culmea, chiar împotriva nașului avocatului său!

Societatea de avocatură a lui Tudor Chiuariu, Chiuariu şi Asociaţii SCA, îl apără pe Ion Mocioalcă la Curtea de Apel Timişoara în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Asta, după ce Ion Mocioalcă a tras cât a putut de acest proces, tocmai pentru a reuşi să nu primească soluția, eventuala condamnare, până în luna iunie şi a-şi putea astfel depune candidatura la Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Deputatul a avut chiar o strategie în acest sens, depunând cererea de chemare în judecată a ANI la Tribunalul Caraş-Severin, deşi ştia clar că pe aceste speţe Curtea de Apel Timişoara este competentă teritorial şi material. Mai mult decât atât, la Tribunalul Caraş-Severin a avut parte de două termene de judecată până să fie trimis dosarul la Curtea de Apel, deşi nici nu trebuia să se ajungă la vreun termen, ci să se deschidă excepţia încă din faza de cameră preliminară, imediat după depunerea cererii. Dar Mocioalcă a mai câştigat, astfel, două luni, timp preţios. La Curtea de Apel procesul a debutat tot cu o amânare, pentru ca deputatul să-şi angajeze apărător, deşi acesta trebuia să şi-l angajeze, dacă voia, încă din ianuarie 2016, când a debutat procesul cu ANI. A urmat o a două amânare, chiar luna aceasta, pentru a se cere diverse înscrisuri la ANI, următorul termen dat pentru judecată fiind peste două luni, pe 16 iunie, cu mult după ce alegerile locale se vor fi încheiat. Cu alte cuvinte, Mocioalcă poate candida liniştit. Unde vrea!

Tudor Chiuariu este finul lui Marcel Vela, după ce liderul liberal l-a năşit la căsătoria cu deputata Valeria Schelean. Ba chiar a şi botezat copilul pe care deputata îl are cu Tudor Chiuariu! Şi tot Vela este principalul, de acum, contracandidat al lui Mocioalcă la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin!

banner 970 x 250