„Să cunoaștem mai bine lumea în care trăim”

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Rangerii Juniori ai Sitului Natura 2000 Munții Țarcu s-au reunit la Liceul „Sf. Dimitrie” din Teregova în cadrul unei acțiuni care prinde rădăcini în vecinătatea Munților Țarcu.

50 de elevi au participat la ediția a treia a concursului de prezentări pe teme de natură și protecția mediului „Să cunoaștem mai bine lumea în care trăim”, organizat la Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” din Teregova, într-un program mai amplu „Școala teregoveană – centru cultural comunitar”,  desfăşurat sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale.

„Cele 11 echipe s-au întrecut în a prezenta teme despre plantele și animalele protejate din zona Munților Țarcu, importanța naturii în viața noastră și grija pe care trebuie să o avem pentru a păstra pe termen lung bogățiile naturale din această zonă (apa, pădurile, viețuitoarele)”, ne-a precizat Loredana Ștefănuț, coordonator de proiect „Ranger Junior în situl Natura 2000 Munții Țarcu”, preşedinte  Asociaţia Altitudine, Filiala Banat.

Locul I a fost câștigat de echipa „Ecologiștii” de la Școala Gimnazială Măru, formată din elevii Sofronici Simona, Adam Simona, Savu Cristina, Isac Andreea și Trifu Cosmin, care au pregătit lucrarea „Metode de ecologizare în viața de zi cu zi”, sub îndrumarea profesoarei Natalia Pădureanu. Locul II a fost obținut de echipa „Invictus” de la Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” din Teregova, formată din elevii Bica Ioana, Dragomir Călin, Cristi Ianoșigă și Berzescu Alin, care au fost îndrumați de profesor Nistor Iorga. Locul III a fost câștigat de echipa „Very Eco”, formată din elevii Margan Nicoleta, Mălăiescu Andra, Gugea Ionuț, Savu Leonard Dorin, care au pregătit lucrarea „Cum putem fi mai eco în viața de zi cu zi”, sub îndrumarea profesoarei Natalia Pădureanu.

promovare banner maxagro

Acest concurs a fost organizat în cadrul proiectului „Ranger Junior în Situl Natura 2000 Munţii Ţarcu”, derulat de Asociația Altitudine, Filiala Banat, cu susținerea financiară a Fundației pentru Parteneriat şi MOL România. În cele cinci ediții ale acestui proiect, peste 1300 de elevi au participat la lecții despre Situl Natura 2000 Munții Țarcu în școli și în natură, 230 de elevi au participat la diferite concursuri, 140 de elevi au participat la tabere Ranger Junior în Munții Țarcu, unii dintre ei reprezentând chiar Situl Natura 2000 Munții Țarcu la Taberele Internaționale ale Rangerilor Juniori organizate de către Federația Europarc în diferite parcuri naționale din Europa.

Parteneri în realizarea acestui proiect sunt: Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin, pensiunile Vila Dor, Vila Șucu și Florina din Poiana Mărului și școlile partenere: Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova, Școala Gimnazială Zăvoi, Școala Gimnazială Măru, Școala Gimnazială Vârciorova, Școala Gimnazială Slatina-Timiș, Școala Gimnazială Armeniș, Școala Gimnazială Cornereva, Școala Gimnazială Turnu Ruieni și Școala Gimnazială Borlova.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/