Finanțarea blocurilor din centru este în pericol. Intervenții la Maxim pentru urgentarea lucrărilor!

Ritmul lent al reabilitării blocurilor din centrul orașului, investiție câștigată de firma SC Aquavest SRL, nemulțumește administrația locală, dar și locatarii, care sperau ca până la finele anului să fie gata lucrările care se derulează la imobilele în care locuiesc.

Societatea comercială a avut parte doar de drame de când a venit la Reșița. După ce un muncitor a fost la un pas de moarte, după ce s-a prăbușit de pe o schelă, acum administrația locală declară public faptul că lucrările nu pot fi gata până la termenul estimat. Astfel că, din cauza firmei, orașul riscă să piardă cei peste 400.000 de euro pe care i-a obținut din fonduri europene pentru reabilitarea celor trei immobile.

Prin urmare, să salveze investiția, primăria caută soluții și cere asistență la ADR Vest să caute soluții prin care SC Aquavest SRL să poată cesiona creanțele către un terț, astfel încât lucrările să se deruleze în paralel la toate cele trei blocuri.

„Suntem presați de timp din cauza acestei firme, care este în mare întârziere. Așa nu se mai poate! L-am întrebat pe domnul Sorin Maxim, directorul ADR Vest, dacă nu există cumva posibilitatea ca firma beneficiară să subcontracteze lucrările, astfel încât toate cele trei blocuri de pe I. L. Caragiale să poată fi reabilitate la termen. În prezent, conform contractului, se poate trece la următorul imobil doar după ce primul este finalizat”, a declarat edilul-șef Mihai Stepanescu.

Contractul de finanțare pentru Blocurile 18, 19 și 20 de pe Strada I. L. Caragiale a fost semnat în ultima zi a lunii martie, în prezența directorului Sorin Maxim, care a fost prezent la Reșița.

Valoarea investiției este de peste 415.000 euro, dar cea mai marte parte din aceşti bani, mai exact 60 la sută, vine din fonduri europene. Diferenţa de 40 de procente este suportată, în egală măsură, de municipalitate şi proprietari. „Este vorba despre un proiect amplu, un proiect pilot, singular în Caraş-Severin, prin care noi am atras o sumă considerabilă din bani europeni, prin ADR 5 Vest. Este un prim pas în a atrage bani europeni în vederea reabilitării termice şi energetice a blocurilor din Reşiţa”, a declarat edilul-şef la momentul semnării contractului.

Comments

 1. Vasile zis Bombardierul says:

  O firma corporatista adevarata. SC AQUA Vest SRL se va ocupa in viitorul apropiat si de plantarea copacilor, distribuire de pliante … (introdu activitate aici). Fac si angajari? Poate mai plasam si noi niste alcoolici cu neveste plecate la munca prin straianaturi. Ce doar ele sa munceasca? Atat am spus!

 2. Ioana Bejenarr says:

  Vedeti ce ati facut cu publicatia voastra online ? Adica daca tu Oana si cu Dani v-ati inchinat in fata lui Mihai si ati sters toate comenturile care desi nu erau vulgare pur si simplu nu conveneau lui Mihai. Sunteti multumiti acum ca lumea si dat seama despre voi si nu mai intra nimeni sa citeasca si sa isi dea cu parerea pentru ca s-au convins de voi ca nu respectati deontologia jurnalistica a dreptului la exprimare. Pentru ca oricum raspunderea pentru comenturi nu va putea fi imputata ci revenea autorului. Doar cele obscene trebuiau cenzurate.

 3. gelu says:

  Ce porcarie pina acum ce a pazit primaria .Nu se mai lucreaza din luna august.
  Toate acestea sub nasul reprezentantilor obstei.Cind se va imputa toate acestea celor vinovati?

 4. Dany says:

  Niciodată!!??capital electoral p….!