Finala programului Climate Kic are loc la Timișoara

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează joi finala programului Climate Kic, una în care au ajuns cele mai bune echipe din țară. Concurenții se vor lupta pentru un loc în marea finală internațională de la Amsterdam.

În finală au ajuns cele mai bune cinci echipe, cu idei de business inovatoare. Toate cele cinci echipe care participă joi în finală au participat la un bootcamp intensiv susținut de lectori internaționali avizați ClimateLaunchpad, care s-a desfășurat la Timișoara, la sediul CCIA Timiș, în perioada 2-3 iulie. Cele mai bune idei naționale vor avea șansa de a ajunge în finala europeană și internațională de la Amsterdam. Acolo premiile pentru sprijinul unei idei de afaceri care să fie prietenoasă sunt destul de substanțiale: 10.000 euro locul I, 5.000 euro locul II și 2.500 euro locul III.

Finala Climate Kic de la Timișoara va începe joi, la ora 16.00, la sediul CCIA Timiș din Piața Victoriei. Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice. Scopul este accelerarea inovațiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon.

În 2019 au intrat în competiție echipe din peste 50 de țări, de pe patru continente.