Va avea în sfârșit Timișoara un institut oncologic? Ce spune ministrul Sorina Pintea?

„Ruinele” clădirii de pe Calea Torontalului, în care ar fi trebuit să se trateze oamenii bolnavi de cancer, e abandonată de ani întregi într-un stadiu nici măcar „la roșu”!

Ridicată inițial pentru a adăposti Spitalul Municipal, unul cu secții împrăștiate în tot orașul, ulterior s-a găsit destinația perfectă pentru Institutul Oncologic. De ani de zile, lucrurile sunt însă în impas, iar Sorina Pintea spune că s-a adresat organelor abilitate.

În anul 2017, premierul de atunci, Sorin Grindeanu, a dat vina pe Direcția de Sănătate Publică pentru blocajul licitațiilor pentru un institut cum există în alte orașe universitare din România, mai puțin la Timișoara și Craiova. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat la Timișoara că a alocat noi bani pentru investiție și speră ca situația să se deblocheze. „la clinica de oncologie, de patru ani nu a interesat pe nimeni să deblocheze situația. Există un contract cu o firmă de consultanță pentru rectificarea indicatorilor tehnico-economici, care, evident, sunt depășiți. Suma pe care am alocat-o pentru DSP, de 21 de milioane, va rezolva începutul”, a precizat Sorina Pintea.

În ianuarie, când a fost prezentă tot într-o vizită oficială la Timișoara, Sorina Pintea a precizat că e convinsă că au existat interese ale unor clinici similare din zona privată ca Institutul Oncologic să nu fie gata. Pintea a reiterat aceste afirmații și acum. „Hai să spunem că a funcționat intuiția mea feminină. Fiecare centru universitar trebuie să aibă un institut oncologic”, a preciat ministrul. Pintea a mai spus că s-a depus un raport, dar, cei de la Parchet nu au făcut deocamdată nimic, spre deosebire de situația de Institutul Parhon din București. „Există un raport al corpului de control depus la Pachet. Ideea este ca acest centru să se facă, de restul se ocupă cei care verifică””, a mai precizat ministrul.