Fiii rătăcitori ai PNL, „mântuiți” prin pocăință

scandal alegeri pnl timisoara 2021
banner publicitar

După ce liberalii au anunțat că pregătesc o alianță electorală cu cei de la PMP, în Timiș, liderul PNL Timiș, Alin Nica, a explicat care ar fi condițiile ca și foștii colegi, astăzi membri ai Forța Dreptei, să revină la matcă. 

„Mă bucur să constat că PNL devine un partid puternic care reuşeşte să coaguleze opţiunile de dreapta din România. Colegilor de la PMP nu pot decât să le spun bun venit acasă şi să îi asigur că PNL este locul în care îşi vor regăsi speranţele şi unde se poate construi un viitor stabil şi eficient în folosul cetăţenilor.”, a anunțat, joi dimineață, Alin Nica, preşedintele PNL Timiş.

Aripa PMP Timiș cu care PNL se pregătește să consfințească o alianță îl recunoaște drept președinte PMP la nivel național pe fostul ministru Cristian Diaconescu. Asta în timp ce la București, la începutul lunii iunie, USR anunța că poartă discuții pentru construirea unei alternative de dreapta la coaliția PSD-PNL cu PMP-ul reprezentat de Eugen Tomac.

„N-am discutat cu o aripă sau alta, am discutat cu conducătorii statutari ai filialei care în bloc au spus clar că ei optează pentru deschiderea discuțiilor în vederea unei colaborări anul viitor, cu noi, cu PNL, și nu cu USR, respectiv cu Forța Dreptei. E o notă discordantă pe care filiala Timiș a PMP o face în raport cu celelalte filiale de la nivel național, dar chestiunile acestea țin de bucătăria lor internă. Din perspectiva noastră, noi suntem deschiși la orice cooperare cu forțe democratice care sunt reprezentate în județul nostru astfel încât să maximizăm rezultatul electoral anul viitor. Iar Partidul Mișcarea Populară este destul de apropiat de noi ca viziune și program politic.”, a declarat Alin Nica pentru expressdebanat.ro

Întrebat dacă în PNL nu ar fi „acasă” mai degrabă foștii liberali grupați acum în Forța Dreptei, Alin Nica a explicat:

„Întotdeauna, fiii rătăcitori ai PNL s-au întors până la urmă acasă, iar cei de la Forța Dreptei o vor face după ce se vor pocăi destul de mult, trecând prin purgatoriul irelevanței politice în perioada următoare. PMP, din ce văd eu în sondaje, e în jur de 5%, Forța Dreptei e mult mai jos.”, a mai spus liberalul.

„Niciun membru al Forța Dreptei Timiș nu are așa stomac puternic încât să…”

Ca reacție la afirmațiile liderului PNL Timiș, deputatul Forța Dreptei, Claudiu Chira, afirmă că PMP trebuie să își rezolve problemele juridice înainte de a face alianțe cu alte partide.

„Atât timp cât conducerea PNL este asigurată de personaje ca Nicolae Ciucă, Lucian Bode sau Alina Gorghiu la nivel naţional și prin Alin Nica și Dănuț Groza la nivel local, niciun membru al Forței Dreptei Timiș nu are așa stomac puternic încât să stea sub același acoperiș. Să nu mai spunem despre alianța cu PSD. Partidul Mișcarea Populară trebuie să își rezolve problemele juridice, înainte de a face alianțe sau fuziuni cu alte partide. Totodată trebuie să își facă și curățenie în organizațiile județene, unde au tot felul de personaje aservite PSD-ului, cum este exemplul filialei din Caraș sau PNL-ului, în cazul Timișului. Cine se aseamănă se adună! Am văzut că și domnul Fedor Mașnița este implicat în scandaluri cu iz penal, cred că în momentul de față este un «must have» să ai minim un dosar penal pentru a fi acceptat în PNL și PSD, trebuie să ai «100 de țigani care să ia glanda unora», după cum își amenința domnul Fedor Mașnița foști angajați. Iar cu privire la rezultatele din sondajele comandate de PSD și PNL, îi spun domnului Nica că ne vedem la anul la alegeri. O să vedeți cine va deveni mai irelevant politic în Timișoara și județul Timiș.”, a declarat Claudiu Chira pentru expressdebanat.ro.

În vara anului 2021, mai mulți liberali susținători ai consilierului local Raul Ambruș au fost excluși din partid, după ce au provocat scandal la alegerile din organizația PNL Timișoara. O parte dintre aceștia s-au alăturat Forța Dreptei, partidul fondat de fostul premier Ludovic Orban. Raul Ambruș a creat Platforma Liberal-Conservatoare, explicând faptul că nu se poate înscrie în Forța Dreptei pentru că și-ar pierde mandatul de consilier local.