Fii și tu Moș Nicolae! La meciul internațional dintre Agroland Timișoara și Vasas Budapesta se strâng cărți și jucării pentru copiii din spitale

UVT Agroland Timișoara participă la o campanie inedită, chiar la meciul de Cupa Challenge cu Vasas Budapesta programat joi, chiar de Moș Nicolae. Clubul s-a alăturat campaniei „Citești, crești și te însănătoșești”.

Concret, la meci, timișorenii iubitori ai voleiului sunt invitați să aducă și o carte, care să fie donată pentru o cauză nobilă, și anume, pentru micuții internați în spitale. De asemenea, cei cu inimă mare pot aduce și jucării cu ei, tot pentru copiii cu probleme de sănătate. Donațiile vor ajunge în secțiile de Pediatrie. „Din dorința de a aduce un zâmbet pe chipul copiilor internați în spitale, ne-am propus să amplasăm biblioteci cu acces ușor și gratuit în secțiile de Pediatrie. Încurajăm lectura pornind de la cele mai mici vârste, conturând un spațiu adecvat și propice pentru a depăși o perioadă searbădă, dar imposibil de evitat din viața copiilor”, se arată pe pagina de Facebook a campaniei „Citești, crești și te însănătoșești”.

Inspirația a venit din dorința de a-i ajuta pe cei bolnavi să depășească plictiseala și monotonia din saloanele de spital. „Cititul are o importanță majoră pentru un viitor om de succes, iar nivelul crește dacă este inclus ca mod de viață încă din copilărie. În spitalele din România, anual, sunt mii de copii internați, din diferite motive, care trebuie să suporte și să accepte tacit patru pereți albi. Un real ajutor este și pentru părinții care, în felul acesta, își vor ține copiii ocupați și distrați de la procesele prin care trec în perioada de internare”, se arată pe pagina cauzei.

Inițiativa celor de la Agroland este promovată sub sloganul „Servim fapte bune”. Meciul cu Vasas Budapesta contează pentru returul optimilor Cupei Challenge. În tur, timișorencele au cedat cu 3-1. Accesul la meci va fi liber, iar partida începe la Sala „Constantin Jude” joi, de la ora 19.