Exporturile către Hong Kong au crescut cu 147% în primele șapte luni din 2018. Antreprenorii din Timiș, invitați să își găsească un partener în Hong Kong

Exporturile către Hong Kong au crescut cu 147% în primele șapte luni ani acestui an în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Sunt date prezentate în cadrul unui seminar la care au participat zeci de oameni de afaceri interesați să își găsească un partener din Hong Kong. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în Timișoara de Hong Kong Trade Development Council (HKTDC), cu sprijinul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

Firmele din județul Timiș își pot găsi un partener de afaceri din una dintre cele mai de succes economii din Asia, Hong Kong. În cadrul seminarului, care a avut loc marți, au fost prezentate date importante cu privire la parteneriatele dintre România și Hong Kong, dar și oportunități și facilități oferite de firme din Hong Kong interesate să dezvolte atât afaceri cu România, cât și servicii gratuite oferite de HKTDC.

„Relațiile între România și Hong Kong eu evoluat îmbucurător de la an la an. Statistica românească indică în primele șapte luni ale anului 2018 o valoare a schimburilor comerciale cu regiunea administrativă Hong Kong de 86,8 milioane dolari, din care exporturile către Hong Kong s-au cifrat la 73,5 milioane dolari, în creștere cu 147% față de perioada similară a anului trecut. În același timp, importurile au fost de 13,3 milioane dolari, în creștere cu 60% față de totalul importurilor înregistrate în primele șapte luni ale anului precedent”, a transmis Florica Chiriță, președintele executiv al CCIAT.

Cifrele se datorează și unor oportunități oferite de autoritățile din Hong Kong, precum eliminarea taxelor de import pentru vinuri sau acordarea de sponsorizări pentru antreprenorii care doresc să meargă în Hong Kong în interes de afaceri. „Avem 50 de birouri în toată lumea și misiunea noastră este să oferim oportunități în ceea ce privește importurile și exporturile din și către Hong Kong. Avem o experiență de peste 50 de ani în sprijinirea companiilor internaționale care doresc să se conecteze”, a spus Priscilla Yeung, directorul Hong Kong Trade Development Council în Germania și Europa Centrală.

Hong Kong Trade Development Council a fost înființat în 1966 și are birouri de reprezentare în 35 de țări ale lumii. Fiind o asociație non-profit, HKTDC furnizează servicii gratuite printre care: înregistrare gratuită şi oportunități de afaceri pentru firme, acces la baza de date (peste 100.000 de comercianți și producători din Hong Kong), dar și cataloage electronice de produse din 21 de ramuri industriale.