“Fetiţa mea m-a provocat!”

Nicolae Mardar, strungarul de la UCM Reşiţa arestat preventiv şi judecat pentru infracţiunea de act sexual cu un minor, a povestit în sala de judecată despre grozăviile care se petreceau între el şi fetiţa lui.

 

Bărbatul a recunoscut că a întreţinut în repetate rânduri raporturi sexuale cu fetiţa lui în vârstă de 13 ani, dar şi-a motivat faptele pretinzând că a căzut victima provocărilor repetate venite din partea minorei. Fosta soţie a lui Nicolae Mardar ar încerca să pună mâna pe apartamentul în care bărbatul locuieşte cu fetiţa şi băiatul de 18 ani. Fosta lui parteneră de viaţă ar fi cea care a convins-o pe fata de 13 ani să-l trimită în puşcărie. “În sarcina sa au fost reţinute infracţiunile de act sexual cu minor în formă continuată şi incest în formă continuată”, a precizat judecătorul Rustin Ciasc.

În vârstă de 55 de ani, Nicolae Mardar şi-ar fi dorit să fie judecat după procedura simplificată, care i-ar fi asigurat reducerea cu o treime a pedepsei. Instanţa i-a luat însă declaraţie amănunţită şi a dispus judecarea bărbatului după dreptul comun. Nicolae Mardar a susţinut că a fost provocat în repetate rânduri de fetiţă, că nu a bătut-o sau constrâns-o în vreun fel şi că minora nu a opus rezistenţă. Într-o oarecare măsură, afirmaţiile strungarului sunt susţinute şi de minoră, audiată şi ea de către instanţă. Fata de 13 ani a recunoscut că a fost de acord cu ceea ce s-a întâmplat între ea şi tatăl ei şi că a plâns doar la primul contact sexual, ceea ce ar putea susţine varianta potrivit căreia ar fi fost învăţată de cineva să-i intindă tatălui o asemenea capcană. Totul a ieşit la iveală în momentul în care fetiţa a fugit de acasă şi s-a refugiat într-un centru de plasament, unde a povestit despre cele întâmplate.