EXCLUSIV: Împăratul Simi, seniorul feudal Anculia şi primarul Ghiţă au fost trimişi în judecată

Fostul primar al oraşului Oţelu Roşu, Simion Iancu – Simi, directorul de la APIA Caraş-Severin, Romică Anculia, şi fostul edil-şef din comuna Socol, Valentin Ghiţă, vor fi judecaţi la Tribunalul Caraş-Severin pentru fapte de corupţie. În acelaşi dosar mai are calitatea de inculpat şi omul de afaceri Tudor Jurj.

 

DNA a finalizat materialul de urmărire penală în cazul celor patru, iar faţă de alte persoane a dispus disjungerea cauzei şi întocmirea unui nou dosar în care sunt vizaţi alţi primari ai comunelor cărăşene. “Este adevărat, inculpaţilor le-a fost prezentat deja materialul de urmărire penală, care e finalizat în totalitate. Săptămâna aceasta va fi sesizată instanţa de judecată pentru a fi verificată oportunitatea şi menţinerea stării de arest a inculpaţilor, întrucât, în cazul clientului meu, Simin Iancu – Simi, arestul preventiv expiră sâmbătă. În ceea ce-l priveşte pe clientul meu, nu s-a mai administrat nicio probă nouă”, a declarat, în exclusivitate pentru Express de Banat, avocatul Cosmin Bolosin.

Romică Anculia va răspunde în faţa legii pentru complicitate la luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Valentin Ghiţă, fostul primar al comunei Socol, și Simion Iancu – Simi, fost primar al orașului Oțelu Roșu, sunt acuzaţi de luare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

În schimb, Tudor Jurj, administrator al mai multor societăți comerciale din Lugoj, e acuzat de dare mită în formă continuată, cumpărare de influență în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi asociere pentru săvârșirea de infracțiuni. Dosarul instrumentat de DNA Timişoara are ca obiect fraudarea fondurilor europene acordate de APIA sub formă de subvenţii pentru întreţinerea păşunilor. Dintre cei patru, doar Jurj recunoaşte comiterea faptelor.