Festivalul Folcloric Omagial „Ioan Muntean”, așa cum promitea Gheorghe Țunea: fără Afilon Lațcu!

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

În urma scandalului izbucnit în urmă cu 2 ani, Festivalul „Afilon Lațcu și Ioan Muntean” s-a divizat. Așa se face că anul acesta tradiționalul eveniment va fi dedicat doar unuia dintre cei doi coregrafi. Familia lui Afilon Lațcu, nemulțumită de organizare, a cerut ca numele artistului să nu mai fie folosit.

Din păcate, nici domeniile care ar trebui să fie frumoase nu sunt ocolite de scandaluri, intrigi și nemulțumiri. Așa se face că unul dintre evenimentele cu tradiție ale județului Caraș-Severin, Festivalul „Afilon Lațcu și Ioan Muntean”, se numește astăzi Festivalul Folcloric Omagial „Ioan Muntean”. Se împlinește astfel ceea ce anunța fostul director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Gheorghe Țunea: un festival pentru  iubitorii de folclor și dansuri populare dedicat exclusiv lui Ioan Muntean.

În 2016, după desfășurarea festivalului în vechea formulă, familia și apropiații lui Afilon Lațcu s-au declarat nemulțumiți de organizare și de promovare. De cealaltă parte, directorul de atunci al Centrului organizator, Gheorghe Țunea, susținea că familia lui Afilon Lațcu nu s-a implicat în niciun fel, rezumându-se doar la promisiuni.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Reacții dure după Festivalul folcloric „Afilon Lațcu și Ion Muntean”! Evenimentul dispare din peisajul cultural cărășean!

Anul acesta, iubitorii de muzică populară pot participa la Festivalul Folcloric Omagial „Ioan Muntean”, care se va desfășura în Valea Almăjului joi, 25 octombrie.

Manifestarea se va desfășura după următorul program:

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Glimboca
Ora 10.30 ‒ Primăria Glimboca ‒ primirea participanţilor
Ora 11.00 – Simpozion „Evoluția jocului popular și coregrafi pe Valea Bistrei”
Ora 13.00 ‒ Depuneri de coroane la mormintele coregrafului omagiat

Sala Casei de Cultură – Oțelu Roșu
Ora 17.00 ‒ Deschiderea oficială a Festivalului, spectacol susținut de:
‒ Ansamblul Folcloric „Datina” – Sindicatul Învățământului Preuniversitar ‒ Caraș-Severin
‒ Ansamblul Folcloric „Iedera” ‒ Casa de Cultură Oțelu Roșu
‒ Ansamblul „Semenicul” al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Reșița, 60 min. (coordonator artistic – Titian Puichiță)

Festivalul este organizat de Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT CS), Primăria și Consiliul Local Oțelu Roșu și Casa de Cultură Oțelu Roșu, Primăria și Consiliul Local Glimboca.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/