Festivalul DISKOteka din acest an se anunță de pe acum unul INCENDIAR! Trupa SNAP! revine în forță: ,,Iubim muzica lăutărească!”

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

SNAP!, grupul muzical german care a împlinit 30 de ani de carieră, este unul dintre numele mari ale line-upului DISKOteka Festival. Aceștia sunt așteptați să concerteze din nou pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara în cadrul celui mai mare festival european dedicat muzicii anilor ’80-’90, aflat la ediția a doua, alături de nume ca DJ Bobo, Nana, No Mercy, Las Ketchup, Technotronic și mulți alții.

De-a lungul carierei, SNAP! a vândut peste 57 de milioane de albume și a primit peste 200 de discuri de platină și aur. 

Versuri de hit, din greșeală

Puțini sunt cei care știu că versul celebru din piesa „Ooops Up” are în spate o poveste neașteptată și amuzantă în egală măsură. Totul a fost o întâmplare, varianta originală neincluzând „b*tch”, cuvântul care a stârnit atenția publicului și care a fost doar o răbufnire de moment a vocii originale SNAP!, nemulțumită fiind de cum suna piesa.

„Eram la începuturile carierei, în anii ’80, atunci înregistrându-se în studio pe bandă magnetofonică. Dacă înregistram ceva și mi se părea totuși că nu sună bine, cântam în glumă, pe final, ceva neortodox, pentru ca ei (n.r. producătorii) să nu poată folosi partea respectivă, așa eram sigură că o vor șterge. Surpriza a venit în momentul în care producătorii au fost înnebuniți de rezultat și au decis ca acesta să fie produsul final. Glumiți? Până și mama va asculta asta. Dar lumea a îndrăgit din start această variantă…”, își amintesc liderii trupei

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Muzica lăutărească, o plăcere vinovată

Surpriza vine atunci când îți dai seama de legătura proiectului german cu țara noastră. Penny Ford, prima voce SNAP!, a dezvăluit că menajera ei este româncă și că de la aceasta cunoaște foarte multe lucruri despre România.

„Eu știu multe despre România, pentru că o mare parte dintre prietenii mei sunt români. Femeia care are grijă de mine și de pisica mea este și ea româncă și mă învață tot despre România. Împreună cu toți prietenii mei, când ne adunăm la o petrecere, punem muzică din țara natală, implicit și România, așa am auzit de muzica lăutărească. Este o muzică pe care o am în suflet. Nu știu de ce, dar o iubesc.”, a declarat artista care a făcut spectacol în prima ediție DISKOteka.

Festivalul va avea loc în perioada 1-3 mai, iar cei care își doresc să vibreze pe piesele SNAP! pot achiziționa abonamentele DISKOteka direct de pe site-ul oficial al festivalului.

banner versay 1000x200px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/