Festival internațional de filme foarte scurte, de cel mult patru minute, la Timișoara

La Timișoara are loc o nouă ediție a Festivalului internațional de foarte scurt metraj Très Court. Spectatorii sunt așteptați să vizioneze peste 150 de filme, în perioada 4-5 iunie, care vor fi proiectate în aer liber.

Institutul Francez din Timișoara informează că cea de-a 23-a ediție a Festivalului internațional de foarte scurt metraj Très Court va avea loc simultan în acest an în 15 țări de pe cele cinci continente, între 4 și 13 iunie. În România, festivalul se va desfășura în opt orașe, printre care și Timișoara.

Festivalul internațional de foarte scurt metraj Très Court aduce spectatorilor cele mai bune producții audiovizuale în format foarte scurt, de maximum 4 minute, venite din lumea întreagă, în ciuda vântului, virusului și mareelor.”, a transmis Institutul Francez din Timișoara.

leader board 728 x 90 px

În capitala Banatului, cele peste 150 de filme de maximum patru minute vor fi proiectate în aer liber, în grădina Institutului Francez, în 4 și 5 iunie, cu începere de la ora 21.30. Accesul este liber și fără rezervare, în limita locurilor disponibile. În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor avea loc în interior, la aceeași adresă: Bd. C. D. Loga nr. 46.

Pentru spectatorii dornici să descopere magia Très Court, care nu se pot deplasa la Timișoara, filmele vor fi accesibile și pe site-ul www.trescourt.com pe durata celor 10 zile ale festivalului, ziua sau noaptea.

Ca în fiecare an, la finalul vizionării, spectatorii vor putea vota filmul favorit atât din competiția internațională, cât și dintre scurtmetrajele românești.”, a detaliat Institutul Francez din Timișoara.

Mai multe detalii pe despre festival puteți găsi AICI!