FEST-FDR se apropie de final. Ce mai aștepți? Hai la teatru!

La Timișoara, mult așteptatul „FEST-FDR” este în plină desfășurare! Timișorenii pot „gusta” din bucuria teatrului toată săptămâna aceasta, asigurându-se spectacole de neuitat pentru publicul bănățean! Ce spectacole se joacă astăzi în cadrul Festivalului?

Săptămâna aceasta a fost una cu alai cultural în Capitala Banatului, unde, în cadrul Festivalului  European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Româneşti, s-au jucat piese de seamă cu actori pe măsură, precum: Povești de dragoste la prima vedere după Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Ana Blandiana, în regia lui Tudor Lucanu; dezbaterea Om și personaj: Valmont din „Legături primejdioase”, cu Florin Piersic Jr.; Cântăreața cheală, în regia lui Radu Iacoban, câștigător al premiului UNITER.

Nici ziua de vineri nu se lasă „mai prejos”, ci „îi invită” pe timișoreni la două spectacole remarcabile.

Astăzi, publicul FEST-FDR se reîntâlnește cu trupa Teatrului Național din Timișoara, care intră în festival cu două spectacole. Astfel, de la ora 20.00, la Sala 2 are loc reprezentația spectacolului Timișoara. Capăt de linie de Peca Ștefan, regia Ana Mărgineanu. Timișoara. Capăt de linie propune o aventură fascinantă, stranie și comică prin istorie: transformă poveștile oamenilor care au trăit în Timișoara sau care doar au vizitat-o, într-o pastilă pentru memorie, descifrând – încercând să descifreze – visele și așteptările unor oameni legați între ei prin fire invizibile, unele genealogice, altele ale hazardului, cele mai multe ale imaginației și legendei.

Tot astăzi, de la ora 21.00, la Studio „Uțu Strugari” are loc reprezentația spectacolului Cercurile Încrederii de Radu Popescu, în regia Mihaelei Lichiardopol, un spectacol despre maturizare, nu doar a unor tineri puși în fața unor alegeri prea grele pentru puterile lor, ci, mai cu seamă, maturizarea unei societăți care trebuie să-și protejeze tinerii și să găsească formulele potrivite pentru a-i pregăti exact pentru a face față unor astfel de alegeri.

Biletele pentru spectacolele FEST-FDR se găsesc la Agențiile Teatrului Național: Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, în Parcul Civic. Orar: zilnic, orele 11.00 – 19.00. Locurile pot fi achiziționate și online, pe www.tntimisoara.com.