Dezbaterile electorale au gust amar pentru Nicolae Robu. Edilul înțelege de ce Klaus Iohannis nu vrea să participe

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Dan Barna a declarat în repetate rânduri că i-a solicitat lui Klaus Iohannis să participe la o dezbatere electorală, dar nu a primit un răspuns pozitiv. Nicolae Robu îl înțelege pe actualul președinte în contextul în care nici el nu a mai participat la o discuție tête-à-tête cu contracandidați din anul 2012.

Primarul Timișoarei a explicat, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PNL din Timișoara, motivul pentru care nu a mai participat de șapte ani la dezbateri electorale. Nicolae Robu este de părere că nu vorbele fac diferența, ci faptele și cataloghează aceste discuții drept surse de bruiaj.

„În acele dezbateri e foarte mult bruiaj, mult zgomot între candidați. Părerea mea este că mult mai bine ar putea fi cunoscut fiecare candidat prin prezentarea pe care el însuși și-o face fără să bruieze pe nimeni. În ceea ce mă privește, cred că alegerile nu se câștigă în campania electorală, ci în anii precedenți campaniei. Nu se câștigă după răspunsurile pe care le dau unora sau anumitor moderatori care până la urmă sunt subiectivi pentru că sunt oameni. Ce îmi trebuie mie să fac prezentări de întrerupere cu tot felul de devieri ale discursului cuiva?”, a explicat Robu.

1000x100 casa brutarului

În ceea ce îl privește pe Klaus Iohannis, edilul spune că nu știe de ce nu vrea să participe la o dezbatere electorală, dar este convins că la baza acestei decizii nu stă teama de a înfrunta vreun contracandidat.

„Nu cred că îi e frică lui Klaus Iohannis de vreun contracandidat. Nici mie nu îmi este. Nu de asta nu particip. În democrație trebuie să ți se creeze posibilitatea să te prezinți singur fără bruiaje. Iar analiza cetățenilor trebuie făcută prin prisma realizărilor. Ce este în favoarea ta pentru ca eu, alegător, să am încredere în tine? Nu am cea mai mică rezervă de a afirma că președintele nu participă de teamă că nu iese bine în ochii publicului”, a mai spus primarul Timișoarei.

expres banat 1000x100 (2)