Femeile social-democrate din Caraș-Severin, la CEx OFSD. „Femeile au rolul lor în societate, trebuie să aibă rolul lor și în politică”

explo 1000x200

Reprezentante ale Organizației de Femei Social-Democrate, Filiala Caraș-Severin, au participat recent la Comitetul Executiv Național, desfășurat în județul Sălaj.

La finalul săptămânii trecute, la Zalău s-a desfăşurat Comitetul Executiv Naţional al Organizaţiei de Femei a PSD. Au participat un număr important de reprezentante ale PSD, preşedinta Organizaţiei Femeilor Social-Democrate, Viorica Dăncilă, secretarul general al acestei organizaţii, Maria Lazăr, Maria Manuela Catrina – secretar de stat în Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Sălaj, Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău, Iuliu Nosa – parlamentar, parlamentare ale PSD şi preşedinte de organizaţii judeţene (OFSD).

Delegația OFSD Caraș-Severin a fost prezentă la CEx OFSD – Sălaj, Zalău în frunte cu deputatul Luminița Jivan – președinte OFSD Caraș-Severin: „Vineri, 19 mai 2017 a fost ziua alocată cercetării, delegațiile organizațiilor de femei din teritoriu vizitând Castrul «Porolissum» și Grădina botanică din Jibou (Sălaj). Seara, la Pensiunea «Eden» din Jibou, ni s-a prezentat un frumos program artistic specific zonei. Lucrările Comitetului Executiv al Organizației femeilor social-democrate din România (OFSD) s-au desfășurat sâmbătă, 20 mai, la Zalău, în sala «Porolissum» a Consiliului Județean Sălaj. S-a decis ca la școala de vară a femeilor social-democrate care va avea loc în luna august (24-27 august) să fie prezente un număr mare de social-democrate, promovarea obiceiurilor, portului și produselor tradiționale fiind mesajul ce va fi abordat și transmis generației de mâine. Vom susține promovarea portului popular și a produselor tradiționale la nivel național și european. Rolul nostru, al femeilor social-democrate, este de a deveni model de urmat și de aceea încurajăm femeile să fie active, implicate, să îndrăznească în tot ceea ce întreprind, pentru că merită. Fiecare zi, oră, dedicate semenilor, nu are cum să nu fie mulțumire sufletească și imbold de a continua să fim mereu în slujba aproapelui, oamenilor, să construim împreună viitorul copiilor noștri”.

Luminița Jivan a subliniat declarația președintei OFSD, europarlamentarul Viorica Dăncilă: „PSD are 27% femei în Parlamentul României. Ne-am fi bucurat ca şi celelalte formaţiuni politice să aibă un procent cât mai mare. (…) Dacă ar fi să fac o radiografie a situaţiei actuale, avem 86 de primari, faţă de 42, deci am dublat numărul de primari, am dublat numărul de consilieri judeţeni, am triplat numărul de consilieri locali şi avem mai mult decât dublu femei în Parlamentul României. Cred că acest lucru este un plus şi aici vreau să fac o menţiune, pentru că am auzit foarte multe discuţii. Noi nu vrem să promovăm femeile pentru că sunt femei, dar femeile au rolul lor în societate, trebuie să aibă rolul lor şi în politică, iar promovarea femeilor în PSD s-a făcut pe criterii de performanţă, de profesionalism”.