Sorin Grindeanu: „Am fost și suntem o generație unită” [FOTO/VIDEO]

Premierul spune că încă are legături strânse cu unii colegi, cu care este prieten, petrec concedii împreună sau se vizitează reciproc. Dar şi că mai sunt și foști colegi cu care se vede mai rar, dar nu extrem de rar, în urmă cu 5 ani având întâlnirea de 20 de ani, prilej cu care și-a văzut, din nou, foștii colegi.

„Sunt oameni cu care am petrecut cele mai frumoase momente: anii de liceu! Sunt anii cei mai frumoși, mă bucur că au venit azi atât de mult colegi, am fost și suntem o generație unită și sper că vom fi și pe viitor ca azi”, a spus premierul Grindeanu presei, imediat după revederea cu foștii colegi.

Unul dintre cei mai apropiați colegi ai premierului Sorin Grindeanu este actualul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu. „Am fost colegi încă din clasa întâi, la Liceul Pedagogic, actualul Colegiu Național «C.D. Loga». Am vrut să-i fac o surpriză premierului, iar ceva mai devreme am vizitat această unitate de învățământ, pentru că acolo am făcut amândoi clasele I – VIII. Toți cei de acolo ne-au făcut o primire foarte frumoasă și am fost emoționați, mai ales după ce am vizitat și fostele noastre clase. Sunt momente emoționante, mai ales după ce ne-am revăzut și cu colegii noștri, mare parte din ei ne sunt prieteni, cu profesorii noștri, cu școala noastră, curtea școlii. Emoționantă a fost și întâlnirea cu actualii elevi ale celor două colegii de prestigiu din județul Caraș-Severin”, a subliniat președintele Silviu Hurduzeu.

„Un liceu care face cinste întregului Banat”

„Am avut parte de profesori foarte buni. Este un liceu cu tradiție, un liceu care face cinste județului Caraș-Severin și întregului Banat. Nu doar generația 1992, când am absolvit eu liceul, ci foarte multe generații care fac cinste, sunt convins că rămâne o școală de top în această regiune. Orice licean are aventuri, dar ceea ce a fost important e că ne-am simțit bine împreună, ne-am distrat, dar când a fost de învățat și de a avea performanță, s-a făcut față cu bine, ceea ce e important”, a afirmat, la rândul său, premierul Grindeanu.

Referitor la cei 12 ani de școală petrecuți împreună cu actualul premier, Silviu Hurduzeu spune că au fost extrem de multe momente frumoase, dar își aduce aminte cu plăcere de orele de sport, în care jucau fotbal sau baschet în curtea școlii, de reuniunile cu muzică organizate în orele după-amiezii, dar și de dascălii ce i-au format și profesional, și ca oameni, cărora, spune președintele CJ Caraș-Severin, le datorează cariera și locul în care au ajuns.

„O generaţie de excepţie, cu mult bun simţ”

La rândul lor, și dascălii își aduc aminte cu mare bucurie de absolvenții generației 1992. „Este o generație de excepție, cu copii foarte buni, foarte buni la învățătură, foarte disciplinați și cu mult bun simț. Sorin Grindeanu a fost un elev excepțional, foarte bun și foarte serios, așa cum este și acum. Îi plăcea matematica în mod deosebit, era foarte bun la toate materiile, dar în mod deosebit la matematică”, ne-a declarat diriginta clasei, prof. Ana Suru.

Odată cu cei care au sărbătorit, vineri, 25 de ani de la terminarea liceului, acest moment a fost așteptat cu mari emoții și de către dascăli, printre ei aflându-se și profesorul de geografie, Nicolae Borcean. Acesta susține că generația de absolvenți din 1992 era una aparte, unde nu te puteai prezenta la clasă oricum, cerințele fiind foarte mari.

„Pot să spun că am așteptat cu foarte, foarte multă emoție această reîntâlnire cu absolvenții generației 1992, pentru că eu personal am avut o relație absolut specială cu toții elevii, relație cordială, ne-am înțeles minunat, au fost copii deosebiți, ca urmare nu trebuie să ne mirăm că au reușit în viață și că au ajuns în posturi-cheie, acolo unde sunt în momentul de față. Emoționant este că, iată, reușim – cu toată presiunea timpului și a deciziilor pe care trebuie să le luăm în viață – să profităm și de momentele acestea, care reprezintă un lucru unic, pentru că nimic nu se compară cu asemenea momente după 10, 20 și, iată, 25 de ani. A fost o generație deosebită, nu vreau să-i flatez, dar cu certitudine toți profesorii care am predat la clasă au aceeași părere. Asta este realitatea și cele mai multe emoții le-am avut când am participat la absolvirea acestor elevi, pentru că a fost o generație ieșită din tipar, nu puteai să te duci la ei la clasă cu improvizații. Trebuia să fii pregătit și tot timpul să le aduci lucruri noi și să propui metode interactive, în așa fel încât să-i conectezi la oră. Mă leagă foarte multe amintire de generația lor… Am avut și performanțe foarte bune la olimpiadele naționale, o generație cu adevărat bună”, ne-a declarat prof. Nicolae Borcean, tatăl actualului primar al Caransebeşului și fost dascăl al celor doi.

Sorin Grindeanu a depănat amintiri alături de foștii colegi în amfiteatrul liceului, unde a avut loc o oră de dirigenție. Spre seară, va avea loc și o petrecere la un restaurant din Caransebeș.

CITEȘTE ȘI: Sorin Grindeanu: Vă doresc să mai aveți absolvenți ca mine! [FOTO/VIDEO]