FEMEIE sau BĂRBAT, ai aceleaşi drepturi! Campania ITM a descoperit că nu peste tot e așa!

Angajatori din domeniul public și privat au fost verificați de inspectorii de muncă asupra respectării egalității de șanse și tratament la locul de muncă. Neconformitățile constatate au fost mai degrabă de natură scriptică.

Neincluderea dispoziţiilor privind interzicerea discriminării bazate pe criteriul de sex în regulamentul intern al angajatorilor, neincluderea în regulamentul intern a sancţiunilor disciplinare pentru salariaţii ce încalcă demnitatea personală a altor salariaţi, nedesemnarea unui reprezentant din cadrul salariaţilor sau, după caz, din cadrul organizaţiilor sindicale care să aibă atribuţii în asigurarea respectării egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi și neintroducerea de către angajator în contractul colectiv de muncă a modului de soluţionare a sesizărilor sau a reclamaţiilor formulate de persoanele prejudiciate prin faptele de discriminare – acestea au fost lipsurile constatate de inspectorii de muncă la verificarea angajatorilor cărășeni.

În comunicatul remis presei se precizează că Inspectoratul Teritorial de Muncă al Judeţului Caraş-Severin a efectuat în perioada 24-26 septembrie acţiuni de control în cadrul Campaniei Naţionale „FEMEIE sau BĂRBAT, ai aceleaşi drepturi ”, grupul ţintă al acestei campaniei fiind angajatorii din domeniul public şi privat. Au fost controlaţi 23 de angajatori, din care 13 angajatori din sectorul privat şi 10 din sectorul public. Au fost constatate 28 de deficienţe, au fost dispuse tot atâtea măsuri ferme de remediere a acestora, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

163 salariaţi, din care 100 femei şi 63 bărbaţi, au fost solicitați să completeze și chestionare privind respectarea de către angajator a prevederilor Legii nr.202/2002 privind egalitatea de şanse şi tratament între femei şi bărbaţi, mai transmite ITM Caraș-Severin.

Foto: listelocuridemunca.ro

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/