A apărut Harta de cicloturism – Trasee ciclistice în Munţii Banatului

Turiștii pe bicicletă prin Banatul Montan au acum hărți specifice. Harta de cicloturism – Trasee ciclistice în Munţii Banatului – este o premieră pentru România.

Hărţi complete de mountainbiking și informaţii utile turistului care vizitează zona pe bicicletă, toate sunt cuprinse într-un material muncit și documentat cu atenție de Asociaţia Bike Attack Reşiţa în colaborare cu Schubert & Franzke. Se dorește astfel ca noua apariție editorială să contribuie la dezvoltarea cicloturismului montan în România şi în zona Banatului.

„Harta de cicloturism – Trasee ciclistice în Munţii Banatului reprezintă munca asociației noastre de mai bine de 10 ani. Ea este de fapt un produs turistic care vine să completeze oferta turistică din zona Banatului, fiind un instrument de promovare, dar și foarte util pentru cei care fac cicloturism. Cicloturismul este o formă de turism modern care generează venituri importante comunităților în care se practică și se adresează în general unei categorii de turiști educați”, spune Cătălin Gavrila, președintele asociației Bike Attack Reșița.

Potrivit unui comunicat primit pe adresa redacției, „cele 36 de trasee propuse sunt gândite pentru a oferi turiștilor variante pentru planificarea excursiilor, majoritatea fiind în sistem circuit. Astfel, indiferent de zonă, turele încep şi se termină în acelaşi punct. De asemenea, majoritatea traseelor sunt concepute ca ture de nivel mediu (aproximativ 50 de km), pentru cicliști care au ceva experiență şi doresc să practice această formă de turism. Bineînțeles că în fiecare zonă există şi trasee uşoare de câteva ore, accesibile şi pentru mai puţin antrenaţi sau nou-iniţiaţi în mountainbiking. Pentru a promova în întregime bogăţiile Banatului Montan a fost gândită şi o serie de trasee tematice: traseul minelor,  al lacurilor sau al etniilor din Banat (traseul satelor ceheşti, al satelor germane, al satelor croate). Acestea sunt motive puternice pentru a vizita Banatul Montan pe bicicletă, descoperind în acelaşi timp moştenirea sa istorico-culturală”.

Harta de cicloturism – Trasee ciclistice în Munţii Banatului se va lansa oficial și la Reșița în data de 11 octombrie, cu ocazia concursului de mountainbike METAL ENDURO organizat de Asociaţia Bike Attack Reșita. Informații detaliate asupra acestui eveniment sunt oferite pe: http://metal-enduro.blogspot.ro.

Foto:  Asociatia Bike Attack Resita