Felix Borcean și Bhupinder Singh fac echipă pentru vaccinare la Caransebeș

De astăzi, 13 aprilie s-a deschis Centrul de vaccinare la Caransebeș. Spațiul amenajat de către Primăria Municipiului Caransebeș este în sala de sport Valeria Borza de la Generală nr 8, acum Corp B al Colegiului Național Traian Doda.

Este un balon de aer pentru personalul medical al centrului de vaccinare de la Spitalul Municipal de Urgență, care din ianuarie și până acum a lucrat la foc continuu spune primarul Felix Borcean:

Este adevărat că s-a cam tărăgănat cu deschiderea acestui centru, noi eram pregătiți chiar din ianuarie când s-a pus problema deschiderii unor astfel de centre în toată țara. Am oferit ca și spații cele două săli de sport din cartierele Cazărmii și Pipirig, iar astăzi, iată asistăm la deschiderea primului de aici de la generală 8. Este meritul poate cel mai mare al doctorului Singh care, în scurta perioadă de mandat a reușit lucruri consistente cum ar fi acest centru de vaccinare, necesar pentru că la Spital era deja o presiune foarte mare pe personalul care se ocupă de centru și deschiderea acestuia este un fel de balon de oxigen pentru angajații spitalului care au lucrat zi – lumină, de la ora 8.00 de dimineață până 20.00 și acest centru tocmai asta face degajează puțin situația”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

Managerul Spitalului din Caransebeș, medicul Bhupinder Singh ne-a precizat că în funcție de lotul de vaccinuri ajuns zilnic la Caransebeș circa 70-80 de persoane se vor vaccina în acest centru cu vaccinuri Pheiser sau Moderna.

Este foarte bine că am deschis și aici, astăzi sunt înregistrate pe platformă 70 de persoane, iar mâine 68, acum depinde de câte vaccinuri primim de la județ dar dacă ne gândim că la spital până acum am depășit cifra de 8000 de doze la persoane din Caransebeș dar și din zonă cu Pheiser și acum, mai recent și cu Moderna, putem să mai răsuflăm ușurați la spital”, ne-a declarat managerul Bhupinder Singh.

Medicul chirurg, care este și președinte al Centrului de Vaccinare ne-a mai precizat că au existat și ușoare reacții adverse, în special la persoanele care au venit la rapel, însă nu au fost cazuri de internări în spital.

La centrul de la sala de sport Valeria Borza persoanele care s-au înscris pe platforma rovaccinare sunt invitate să se prezinte la ora programată pentru a nu se aglomera, după care vor face triajul, vor completa unele documente cu privire la starea de sănătate, iar după vaccinare vor avea posibilitatea să rămână pe scaune amenajate pentru cele 15 minute în care ar putea apărea unele reacții adverse.