Liceele istorice din municipiul Caransebeș nu mai pun accentul pe calitate, ci an de an se axează pe cantitate. Primarul Caransebeșului trage un semnal de alarmă, spunând că degeaba sunt patru clase de liceu la Traian Doda sau Pedagogic, dacă doar una și jumătate merită să fie la acel liceu!
Felix Borcean a declarat că este la curent cu această situație care persistă de ani de zile și de pe vremea când era director la Colegiul Național Traian Doda:
„De ce să ai 4 clase de liceu, din care, poate una și jumătate merită să fie la Traian Doda, conform tradiției și conform rezultatelor liceului, iar învățământul tehnologic să sufere de copii? Două clase jumătate din Traian Doda și poate două, trei de la Colegiul C. D. Loga sunt de nivel tehnologic. Nu e normal să mai aibă acum patru clase Doda, nu e normal să aibă cinci clase Pedagogicul, în detrimentul copiilor.”, spune Felix Borcean.
Edilul precizează că până la urmă e firesc să-ți aperi interesul ca director, să ții și la colectivul de profesori, și la elevi, dar trebuie o gândire în perspectivă.
„Menirea noastră e să gândim în perspectivă, de asta și Primăria propune rețeaua școlară, că dacă o lași la mâna profesorilor, directorilor sau Inspectoratului Școlar, normal că profesorii se vor apăra între ei și când am fost director am spus lucrul acesta chiar dacă nu e populară declarația asta!”, a mai adăugat Felix Borcean.
Edilul a mai spus că nu este o rușine să-ți înscrii copilul la tehnologic, dacă este de un nivel mai slab, pentru că avem nevoie de meseriași:
„Atâta vreme cât li se deschid porțile elevilor de înscriere la aceste școli ei vor veni în continuare la aceste licee teoretice. Normal că ei vor alege Traian Doda în detrimentul Auto, Lemn sau Industrial sau cum se numesc ele acum: Decebal, Dacia și Trandafir Cocârlă. Și așa se creează un dezechilibru și pe piața de muncă și se trezește că a terminat Traian Doda, vrea mai multe și face și facultate și după aceea zice că nu se coboară la nivel de tehnician că are facultate, dar nu are un loc de muncă și atunci de ce să nu învețe din liceu o meserie care va fi mai profitabilă decât cea de șomer?!”, concluzionează Felix Borcean