Șantaj politic în Primăria Caransebeș! Felix Borcean: „Nu permit ca cineva să caute cu obstinație o putere a fiecăruia, separată, ca o enclavă pe care cineva să o controleze!”

Organigrama aparatului de specialitate al primarului municipiului Caransebeș subiect de șantaj politic?! Pro România își dorește mai multă autonomie în Primăria Caransebeș? Felix Borcean le transmite că organigrama se va aproba!

Oamenii pe care Felix Borcean și i-a primit în echipa sa de lucru la Primăria Caransebeș încep să emită pretenții, pe care edilul nu le înțelege, atâta timp cât lucrurile ar trebui să funcționeze ca într-o echipă.

La discuțiile din Comisia de Specialitate nr. 5: pentru Administraţie Publică Locală, Juridică, Disciplină, Apărarea Ordinii Publice, Respectarea Drepturilor și a Libertăţii Cetăţenilor, secretarul comisiei Marian Corduneanu, Pro România s-a abținut de la votul pentru modificarea organigramei aparatului de specialitate al Primarului.

Am ținut foarte mult să fie pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 29 ianuarie, nu peste ordinea de zi, să poată fi studiată, analizată deși nu știu de ce ar trebui discutată pentru că este aparatul de specialitate al primarului. Mi se pare absolut normal ca primarul să-și creioneze organigrama și nu e vorba de oameni aici, ci de funcționalitate. Am tot auzit zilele astea că viceprimarului nu i-ar conveni că el nu conduce! Nu scrie niciunde că viceprimarul trebuie să conducă, organigrama aș compara-o cu un ceas, care are un buton principal și două secundare. Nu trebuie să tragi linie între diverse departamente, dacă primarul consideră că ești competent să coordonezi un anumit segment al Primăriei vei primi această însărcinare din partea primarului. Dar aceste atribuțiuni trebuie să le și duci la îndeplinire!”, spune primarul Felix Borcean.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Edilul a specificat că e absolut normal să lucreze în echipă și să traseze sarcini de lucru atât viceprimarului, cât și city managerului, pentru că și grila lor de salarizare se apropie de a primarului.

Eu nu sunt adeptul autocrației, doar eu conduc și voi stați deoparte și doar încasați bani. Tot timpul mi-am dorit echipă dar când cineva derapează sau eu știu își dorește mai mult, totul…, nu se poate așa ceva! E greu, e absolut imposibil. E treaba mea nu discut și nici nu negociez cu nimeni! Organigrama e pusă pe masă și asta este. Nu înțeleg de ce ar trebui votată de consilieri care nu înțeleg mecanismul acesta. E treaba primarului, eu îmi organizez munca în primărie. Această organigramă ar trebui avizată de ANFP care se ocupă de funcționarii publici și atât! De exemplu secretarul comisiei Marian Corduneanu de la Pro România nu a semnat avizul pentru organigramă, adică pentru el nu e în regulă organigrama. de ce nu ar fi în regulă pentru domnul Corduneanu organigrama Primăriei? A…, că sunt grupuri interese politice că cineva apără pe cineva din Primărie, că cineva s-a dus să se plângă, că a fost retrogradat sau că este foarte posibil să nu mai lucreze în Primărie, la fel, nu ar trebui să-l intereseze, pentru că nu apără neperformanța. Tu ca partid să ții în brațe niște oameni pe care eu îi consider neperformanți sau care pur și simplu sunt ostili primarului, cum să lucrezi într-o echipă în care două, trei elemente sunt ostile”, a spus Felix Borcean.

Edilul urbei a mai adăugat că și city managerul Florin Bogdea și viceprimarul Bebe Pasere au fost girați de el, dar nu permite celor doi să caute cu obstinație o putere a fiecăruia, separată, fiecare pentru el, ca o enclavă în Primărie pe care cineva să o controleze: „…nu se poate așa ceva! Primăria trebuie să fie un element viabil complex, unitar nu poți să departajezi, să scoți anumite segmente din Primărie și să spui: uite astea sunt doar ale mele! Nu există așa ceva!”

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/