Felix Borcean: „Nu voi fi membru PNL atâta vreme cât Marcel Vela există în zona politică”

Independentul Felix Borcean exclude semnarea unei adeziuni, cel puțin în viitorul apropiat. În ceea ce privește fosta lui „casă” – PNL – nu vrea să mai audă de ea atât timp cât acolo încă „locuiește” Marcel Vela.

În cei 30 de ani de democrație, municipiul Caransebeș a fost condus doar de primari de Dreapta, excepție făcând Felix Borcean. În 2016, acesta a câștigat primăria de pe lista PNL, ca după doi ani de mandat să fie abandonat de colegii săi, în urma conflictelor cu Marcel Vela. Din septembrie 2020, Borcean a devenit primar independent, primul din istoria de trei decenii a municipiului.

Întrebat care este probabilitatea de a reveni în PNL, primarul Caransebeșului a fot categoric: „Este zero”. Apoi a continuat: „Eu nu sunt mai sunt membru PNL, așa cum spun unii că mi-a plătit cineva cotizația să rămân în continuare în partid și alte tâmpenii de genul ăsta. Din moment ce am ajuns în instanța care a spus: «domnule, nu are voie să candideze», mie o astfel de afirmație mi-a confirmat independența. Eu în acest moment pot să trec la o sută de partide în situația în care mă aflu ca primar independent”.

Provocat să răspundă pe marginea unor declarații controversate făcute la adresa PSD în 2017-2018, în condițiile în care social-democrații i-au fost alături în campania pentru locale din 2020, Felix Borcean a ținut să pună lucrurile la punct: „Repet, sunt independent și am fost și în campanie. Adică vine PSD la mine și îmi spune că vrea să mă ajute și eu să fi zis nu? PSD a venit cu mine pentru că era și este și în interesul lor. Am spus mereu că membru PSD n-o să fiu niciodată și așa va fi, la fel cum am afirmat că nu voi fi membru PNL atâta vreme cât Marcel Vela există în zona politică. Și asta pentru că nu este genul de om cu care să ai o înțelegere. Cu Andra Pleșa și ceilalți e altceva. Cu ei pot să am o înțelegere, nu și cu Marcel Vela.”, a ținut să lămurească lucrurile primarul Caransebeșului.

La fel de tranșant se dovedește când vine vorba de USR-PLUS, alianța care în alegerile locale a susținut-o pe liberala Andra Pleșa. „Am încercat, însă actualul USR-PLUS nu reprezintă o opțiune, cel puțin în acest moment.”, a explicat Felix Borcean.