După acuzele crescătorilor de animale, precum că pășunea municipiului Caransebeș a fost atribuită preferențial, Primăria Caransebeș este din nou în mijlocul unor neînțelegeri legate tot de pământ. Proprietara unei grădini de pe malul Timișului, la ieșire din municipiul spre Timișoara, acuză municipalitatea că a acordat în concesiune sau spre închiriere terenul său, proprietate privată.
Femeia, care deja a făcut plângere la toate instituțiile competente, printre care Inspecția Judiciară din cadrul IPJ Caraș-Severin și DNA Timișoara, spune că lanțul de la grădină i-a fost tăiat, la fel și lacătul de la magazie de către un polițist, care susţine că terenul i-a fost închiriat sau concesionat de către Primărie Caransebeș.
Disperată, femeia a ajuns în 15 iunie în audiență la primarul Felix Borcean, care i-a spus că nu cunoaște situația terenului pe care femeia susține că-l deține, însă cu siguranță lucrurile se vor clarifica.
„Eu am acest teren în proprietate din anul 2002, am făcut succesiunea după moartea soțului și acum proprietare suntem eu și fiica mea. Terenul a fost intabulat în anul 2016, am toate actele doveditoare. Eu, în prezent, am grijă de mama mea, în vârstă de 85 de ani, în satul Comorâște, comuna Forotic și în ultimul timp am venit în Caransebeș doar să-mi plătesc impozitele și taxele locale și să mai văd de grădină și apartamentul meu din cartierul Nord. Am avut flori în grădină, am avut legume, pomi fructiferi și, pentru că nu am mai putut să muncesc, am fost de acord să-mi muncească grădina o familie învecinată cu mine, doar pentru ca iarba să fie cosită și grădina să fie îngrijită. Vecinii mei i-au spus celui care a intrat abuziv pe terenul meu că grădina îmi aparține, însă pe bărbat nu l-a interesat, mi-a tăiat lanțul și mi-a sustras tot ceea ce am avut și eu în magazie”, spune femeia.
Aceasta a descoperit abuzul la începutul lunii iunie și se întreabă cum de Primăria Caransebeș a eliberat un act de concesiune sau închiriere fără să verifice proveniența actelor de proprietate. „Se poate verifica la primărie, terenul este intabulat și am plătit toate impozitele la zi. De aceea am și venit în Caransebeș ca să-mi achit dările și pe anul acesta. Mă întreb cum de s-a acordat acest teren? Cum s-au făcut măsurătorile? Nu s-a văzut că grădina este îngrădită, are lanț, este îngrijită? Cum se poate acorda un astfel de teren unei alte persoane fără să se facă minime verificări?”, întreabă învățătoarea ieșită la pensie, Ruja Fiileși.
Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, ne-a declarat că a stat de vorbă cu femeia și nu poate decât să dispună anchetarea acestui caz de către angajații Compartimentului de Cadastru.
„L-am rugat pe șeful Compartimentului de Cadastru să verifice toate actele aduse de d-na Fiileși și să meargă pe peren pentru măsurători. Ce pot să spun? Deocamdată nu am un răspuns, dar vă asigur că, dacă este o problemă legată de Primărie, vinovatul va suporta consecințele pe linie de serviciu”, a menționat edilul Caransebeșului.
Amintim că la ședința de Consiliu Local din luna mai, mai mulți crescători de animale l-au acuzat direct pe șeful Compartimentului Cadastru, Daniel Ștefănuț, că, deși s-au înțeles ca pășunea orașului, rămasă neconcesionată, să fie împărțită egal crescătorilor de animale cu domiciliul în Caransebeș, a doua zi reprezentantul Primăriei i-a lăsat cu mâna goală, pentru că a atribuit întreaga pășune de la munte, din zona Zăvoi, unui singur fermier, care nici măcar nu fusese prezent la întâlnirea de la primărie. În acel caz, primarul Felix Borcean a deschis o anchetă internă, care încă nu și-a găsit soluționarea, după cum ne-a precizat edilul urbei în urmă cu câteva zile.