Felix Borcean „Este o anomalie, dar au mai fost anomalii în lege!”

borcean felix

Primarul Caransebeșului este în asentimentul managerului Dumbravă, vizavi de neplata sporului de pandemie de 85% pentru o anumită categorie a angajaților din cadrul unității medicale de pe Timiș și Sebeș.

Aproximativ 40 de angajați ai Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, membri ai sindicatului Solidaritea Sanitară Caraș-Severin, și-au câștigat prin sentință judecătorească dreptul de a primi sporuri de pandemie reprezentând 85% din salariul de bază.

Deși instanța a dat câștig de cauză reclamanților, iar spitalul trebuie să plătească acum diferențele de drepturi salariale pentru cei aproape 40 de salariați, primarul Felix Borcean se poziționează de partea managerului Adrian Dumbravă.

gif card de energie dacus 1000x100

„Adrian Dumbravă a făcut foarte corect când nu a acordat acele sporuri personalului care nu a fost efectiv implicat în prima linie, chiar dacă a fost în spital la vremea respectivă. Acum, pandemia a fost și în școală, și în primărie, a fost peste tot. Riscul de a te infecta și de a lupta cu boala a fost peste tot! E adevărat, în spital mai pregnant, dar cei care au fost în contact direct cu pacienții care aveau COVID-19 au primit acele sporuri. Eu zic că pe bună dreptate nu li s-au acordat la vremea respectivă sporurile, dar dacă legea sau legiuitorul a stabilit că trebuie făcute acele plăți, nu este nicio pierdere. Nu au fost făcute la timpul respectiv, se fac acum. Nu sunt mai mari în prezent. A pierdut spitalul printr-o decizie în instanță, dar nu putem vorbi de o catastrofă. Este o anomalie, dar au mai fost anomalii în lege. Nu e prima oară când se discută, e o decizie a instanței și o tratăm ca atare.”, a comentat Felix Borcean.

CITESTE ȘI: IREAL. Spor de pandemie 85% pentru angajații unui spital COVID din Banat cu 3 pacienți!

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/