IREAL. Spor de pandemie 85% pentru angajații unui spital COVID din Banat cu 3 pacienți!

spital caransebes
untitled design set 970x90 px

Nu îmbracă halatele albe și n-au intrat niciodată într-un salon în care sunt tratați bolnavii de COVID, dar instanțele de judecată aproape că le-au dublat salariile pentru perioada în care pandemia a existat doar pe hârtie!

Aproximativ 40 de angajați ai Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, membri ai sindicatului Solidaritea Sanitară Caraș-Severin, și-au câștigat prin sentință judecătorească dreptul de a primi sporuri de pandemie reprezentând 85% din salariul de bază. „Obligă pe pârât la emiterea unei noi decizii prin care să dispună acordarea sporului de pandemie, în procent de 85%, reclamanţilor, începând cu data de 01.07.2021. Obligă pe pârât să calculeze şi să plătească reclamanţilor despăgubiri reprezentând diferenţele de drepturi salariale rezultate dintre drepturile salariale pe care le-ar fi obţinut ca urmare a acordării sporului de 85% din salariul de bază şi venitul salarial efectiv plătit acestora, începând cu data de 01.07.2021 şi până la data de 8.03.2022, actualizate în raport cu indicele de inflaţie stabilit de Institutul Naţional de Statistică, precum şi dobânda legală penalizatoare aferentă despăgubirilor menţionate mai sus, calculată începând cu data scadenţei fiecărei plăţi şi până la data plăţii efective.”, se arată în sentința Tribunalului Caraș-Severin, rămasă definitivă la Curtea de Apel Timișoara.

publicitate ziar expresb 1000x100

Adrian Dumbravă, managerul spitalului, a explicat de ce a refuzat să acorde sporurile de pandemie și de ce a lăsat totul în mâinile magistraților. „E vorba despre sporurile acordate în pandemie, de 85%. Noi aveam 3 sau 4 pacienți în perioada de vară, scăzuse pandemia. După logica mea și experiența altor spitale, am dat spor doar la oamenii care intrau în contact cu bolnavii, care intrau pe secție, așa cum scrie și în lege. Ori aici e vorba de membrii Sindicatului Solidaritatea, de portari, de oameni din TESA, care chiar nu aveau treabă cu pacienții! Nu mi s-a părut corect să primești 85 la sută în plus cu trei pacienți COVID în spital! Țin la economiile spitalului. Am considerat că sunt niște sporuri pe care nu le merită.”, a subliniat Dumbravă. Degeaba. Sentința e definitivă și trebuie pusă în aplicare!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/