Barajele din Timiș și Caraș-Severin, la control

baraj

Începe verificarea stării tehnice a barajelor din județele Timiș și Caraș-Severin. Sunt peste 60 de structuri ce trebuie să funcționeze în condiții optime pentru a face față posibilelor inundații.

Se vor verifica existența și valabilitatea actelor de reglementare, starea tehnică și funcțională a lucrărilor și echipamentelor hidromecanice, urmărirea comportării construcțiilor, starea malurilor sau a versanților acumulării, gradul aproximativ de colmatare a lacurilor de acumulare, existența planurilor de apărare la inundații sau gradul de îndeplinire a măsurilor stabilite prin expertise.

„La nivelul ABA Banat se vor constitui echipe mixte alcătuite din personal din cadrul Serviciilor de Inspecție Bazinală a Apelor și Exploatare Lucrări Hidrotehnice, care vor efectua controale de specialitate la toți agenții economici/instituții ale autorităților publice centrale sau locale care administrează și/sau exploatează acumulările și barajele din categoria de importanță C și D, din județele Timiș și Caraș-Severin”, transmite ABA Banat.

În Spațiul Hidrografic Banat sunt 63 de baraje de importanță normală sau redusă, dintre care 39 se află pe râuri din Timiș și 23 pe cele din Caraș-Severin.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Toate cele 42 de baraje aflate în administrarea ABA Banat au toate avizele tehnice și funcționează în condiții de siguranță. La barajul Oravița Mică lucrările de punere în siguranță sunt în derulare, conform programului de investiții.

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/