Felix Borcean a semnat cu turcii de la Anadolu pentru transport verde

felix borcean

Producătorul turc de autobuze va livra municipiului de pe Timiș și Sebeș patru autobuze electrice, în cadrul unui contract de peste 10 milioane de lei.

Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, a semnat, marți, contractul cu producătorul turc de autobuze electrice Anadolu Automobil Rom, care va livra patru autobuze electrice pentru operatorul de transport local, alături de patru stații de încărcare lentă și două de încărcare rapidă.

Valoarea contractului depășește 10,4 milioane de lei (cu tot cu TVA), iar investiția se derulează prin proiectul european „Modernizarea și eficientizarea transportului public de călători în municipiul Caransebeș prin achiziția de mijloace de transport nepoluante – autobuze electrice”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și derulat în parteneriat cu administrațiile locale din Buchin și Turnu Ruieni.

Conform prevederilor contractuale, termenul de furnizare a celor patru autobuze electrice este de 12 luni de la emiterea ordinului de furnizare și de 9 luni pentru stațiile de încărcare. Noile autobuze electrice ale Caransebeșului vor avea o lungime între 9 și 11 metri, 2 uși de acces, o autonomie de minimum 180 de kilometri și pot transporta până la 50 de călători, dintre care 24 pe scaune.

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 36 luni de la semnarea contractului de finanțare, dar nu mai târziu de anul 2026, informează Primăria Caransebeș.

FOTO: Primăria Caransebeș

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

 

 

 

 

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/