Felix Borcean a pus capăt disputei cu parcările! „Într-o negociere, trebuie să ştii să şi cedezi“. În interesul cetăţenilor!

Întâlnirile dintre primarul Felix Borcean și liderii grupului PSD din cadrul Consiliului Local Caransebeș încep să-și demonstreze utilitatea. Cel mai recent exemplu este al tarifelor pentru parcări, proiect de hotărâre amplu dezbătut încă din luna decembrie a anului trecut.

După mai multe dispute în ședințele de Consiliu Local, atât liberalii, cât și social-democrații au aprobat astăzi regulamentul modificat pentru organizarea și desfășurarea sistemului de taxare în municipiul Caransebeș.

Deși grupul PSD ar putea spune că este o victoria lor în fața liberalilor, primarul Felix Borcean a declarat, în conferință de presă, că nu este victoria nici a liberalilor, nici a pesediştilor, ci este victoria cetățenilor.

„Întâlnirea de astăzi a fost de bun augur. Am discutat preț de 30 de minute cu doi consilieri PSD, înainte de ședință, punctele care au fost mai importante pe ordinea de zi și finalmente am găsit o soluție care a fost aprobată și cred că va fi agreată de cetățeni. Am găsit o soluție convenabilă pentru cei care au deținut garaje în zona Halici, le oferim în incinta parcării private, cea cu barieră, câte un loc de parcare, 10-15 locuri în total, câte sunt nevoie și tariful în zona Halici va fi la fel ca în restul orașului, de 130 de lei pe an abonamentul. Nu există cadru legal ca ei să beneficieze de gratuitate, astfel că s-a găsit această modalitate”, a declarat primarul Felix Borcean.

Edilul-şef a mai precizat că în Parcul Teiuș tariful s-a redus de la 10 lei intrarea la 2 lei pe oră, iar în Centrul Civic, a rămas 2 lei pe oră, însă la ședința următoare vor mai fi introduse două puncte în regulament.

„Ne-am gândit ca să introducem pe ordinea de zi un tarif de 10 lei pe zi pentru cei care vor să staționeze pe durata întregii zile în parcările cu plată. Se va selecta aparatul de taxare pentru a avea și opțiunea de mai mult de 5 ore tarif unic 10 lei. Și tot ședința viitoare vom supune aprobării ca fiecare cetățean care solicită loc de parcare să prezinte un certificat fiscal pentru a dovedi că nu are datorii către municipiu”, a explicat Felix Borcean.

Măsura va fi luată pentru a evita situații în care datornicii beneficiază de aceste facilități, spune primarul Borcean, care menționează că hotărârile din Consiliul Local se iau doar în favoarea cetățeanului. „Dacă mă întrebați pe mine dacă am pierdut această bătălie în fața consilierilor PSD, eu încă sunt de părere că Parcul Teiuș ar trebui protejat de circulația autovehiculelor… Am renunțat la această idee pentru că nu am vrut să rămânem cantonați cu aceste negocieri legate de parcări și să sufere un număr mare de locuitori pentru acest regulament, pentru această problemă. Și, într-o negociere, trebuie să știi să și cedezi”, a mai adăugat Felix Borcean, primarul Caransebeșului.