Febra cozilor la farmacii, în scădere, în ciuda creșterii numărului de infectări cu coronavirus

Dacă în lunile de izolare oamenii, înspăimântați până în măduva oaselor de noul coronavirus, au dat năvală în farmacii pentru a-și face stocuri de medicamente, odată cu relaxarea măsurilor impuse de autorități, populația și-a recăpătat calmul, revenirea la normalitate putându-se observa cu ochiul liber.

A durat ceva timp până când oamenii și-au putut da seama de faptul că au procedat greșit în momentul în care aproape că au golit rafturile farmaciilor, doar-doar își vor asigura remediile-minune și leacurile împotriva COVID-19. Astăzi spiritul civic pare că și-a reintrat în drepturi, fiecare client putând achiziționa vitamina C, antiinflamatoare, analgezice, antiseptice în limitele normalului, fără să mai fie mânat de frica epuizării stocurilor în perioada următoare.

„Într-adevăr, astăzi nu mai vedem cozi infernale în fața farmaciilor. Odată cu relaxarea măsurilor impuse de autorități în contextul epidemiologic, oamenii par mai relaxați. Lucrul acesta se vede în faptul că nu sunt mânați să își mai facă stocuri de medicamente. Fiecare vine să își achiziționeze cele prescrise de medicul de familie sau de către un medic specialist, în funcție de afecțiuni. Referitor la ce s-a-ntâmplat în urmă cu câteva luni, un mare impact în toată această poveste l-a avut internetul, respectiv site-urile nespecializate care promovau remedii minune împotriva coronavirusului, dar și televiziunea, cea care, indirect, a reușit să bage spaima în populație. Ipotetic vorbind, dacă ne-am confrunta cu al doilea val de epidemie, oamenii ar trebui să își păstreze calmul deoarece acum avem stocuri de medicamente și echipamente de protecție, prețurile fiind accesibile pentru fiecare buzunar. În plus, șervețelele și gelurile antibacteriene pot fi achiziționate inclusiv de la magazinele alimentare sau de la stațiile peco”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, unul din specialiștii industriei farmaceutice de pe raza orașului Moldova Nouă.