Ionuț Popovici, 10+! Viitorul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin!

Partidul Mișcarea Populară și-a lansat oficial, astăzi, la Reșița, candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin! Cu această ocazie, Ionuț Popovici a prezentat Programul 10+, program care conține mai mult de zece proiecte majore pentru dezvoltarea județului despre care spune că e cel mai frumos din România.

În prezența colegilor de partid, dar și a invitaților de la București, printre care președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, și Ioana Constantin, una dintre principalele voci ale partidului, Ionuț Popovici a declarat deschisă lupta Mișcării Populare pentru Consiliul Județean, dar și pentru fiecare localitate din Caraș-Severin. Actualul vicepreședinte al Consiliului Județean a vorbit despre trecut, despre prezent, dar mai ales despre viitor. Totodată, le-a transmis un avertisment adversarilor politici care au tratat PMP-ul cu dispreț în urmă cu patru ani, dar și celor care și-au văzut de propriile interese și mai puțin sau deloc de cele ale cărășenilor. „În 2016 eram o mână de oameni, mai marile partide nici nu ne-au băgat în sondaje, pentru ele nici nu existam, dar am scos atunci un rezultat formidabil. Astăzi avem 77 de candidați în toate UAT-urile din județ. Vreau să le dau, să le dăm, o lecție politică exact așa cum le-am dat în 2016, când zgâriau ușa PMP implorându-ne ca să-i ajutăm. Intru în această competiție cu o șansă egală cu ceilalți candidați, chiar dacă unii au 40 de primari, alții vreo 25. Noi avem mai puțini, dar toți serioși și cu sprijinul lor și al celorlalți colegi voi fi viitorul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin”, a transmis, sigur pe el, liderul PMP Caraș-Severin.

Popovici a prezentat mai departe un raport de activitate pentru cei patru ani în care a ocupat funcția de vicepreședinte al administrației județene. Deși a promis că va concentra totul în doar câteva minute, nu i-a ieșit. A depășit cu mult timpul estimat, dar asta pentru că a avut cu adevărat ce prezenta. Nicio vorbă goală, fără susținere!

Ce vrea să facă dacă ajunge președinte al Consiliului Județean?! Răspunsul se găsește în programul său electoral. „L-a intitulat 10+, pentru că vreau să fac mult mai mult de zece proiecte importante care să-și pună amprenta asupra județului Caraș-Severin!”, a explicat Popovici. 10+ cuprinde toate domeniile, nu exclude nicio zonă a județului și nici vreo categorie socială. În plus, conține cu adevărat proiecte pentru oameni, care pot fi implementate imediat și care reprezintă o noutate pentru politicienii din județ. Drumurile județene, legăturile cu județele Timiș și Hunedoara, și punerea în valoare a obiectivelor turistice sunt priorități. Popovici a oferit și contraexemple: „La Vermeș, limită cu județul Timiș, e o anomalie. O doamnă deputat a preferat să scoată acest drum de pe lista de investiții și să-și facă un drum la ea în comună!” Nimeni nu spune nimic de Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, a atras Popovici atenție, în condițiile în care până în 2023 e suficient timp să fie creat un circuit turistic al obiectivelor din Banatul Montan. E timp suficient și pentru ca administrația județeană să preia linia ferată Anina – Oravița! Iar din ceea ce a rămas din industrie, din combinatele, uzinele și minele Caraș-Severinului, se poate face turism industrial. Foarte interesante și binevenite sunt centrele de colectare la nivel de județ a fructelor, legumelor și animalelor pentru consum, propuse de Ionuț Popovici. Astfel, fermierii și crescătorii de animale n-ar mai fi obligați să vândă pe nimic roadele unei munci titanice.

Un alt obiectiv extraordinar din Programul 10+ este înființarea unui centru de îngrijire pentru câinii fără stăpân care să deservească întreg județul. În sfârșit s-ar rezolva o problemă reală a județului, de multe ori, o piedică în calea turiștilor. Se adaugă o secție județeană pentru drumuri. Absolut necesară pentru ca intervențiile să poată avea loc imediat, nu ca acum, după luni de zile, așa cum obligă legislația complicată. Ionuț Popovici mizează și pe drumul express Caransebeș – Reșița – Timișoara, pentru care va face lobby, dar mult mai mult ar insista pentru dezvoltarea unui port la Mondova Nouă, considerând că Dunărea e cea mai ieftină autostradă.

Popovici a încheiat prezentarea obiectivelor sale debordând a optimism, spunând că, PMP, cu siguranță, va fi componentă a noului Guvern al României. Prezent la eveniment, președintele PMP, Eugen Tomac, i-a asigurat pe cărășeni că Banatul Montan, cu Ionuț Popovici președinte al Consiliului Județean, nu va avea doar sprijin la București, cât mai ales la Bruxelles, acolo unde activează ca europarlamentar. Mai rămâne atunci un singur lucru: Ionuț Popovici, viitorul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin!