FCM Reşiţa, în Liga a II-a!

Fotbaliştii din Valea Domanului au terminat campionatul Ligii a III-a pe locul patru, dar din toamnă au toate şansele să evolueze într-un eşalon superior.

Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, vrea să grăbească revenirea echipei de fotbal a oraşului în Liga a II-a şi pentru asta ar fi de acord cu o asociere cu CSM Râmnicu Vâlcea, a şasea clasată în seria Vest în sezonul recent încheiat. Vâlcenii au probleme financiare şi se pare că şi-ar fi dat acordul în sensul mutării echipei în Valea Domanului. Meciul decisiv pentru promovarea Reşiţei în Liga a II-a se joacă în birourile şi sălile de şedinţă de la Primărie şi Consiliul Judeţean.

Stepanescu a bătut palma cu Frunzăverde!

,,Este vorba de o asociere cu Râmnicu Vâlcea, în sensul că ne dorim performanță la Reșița. Am spus-o și cu alte ocazii, dar nu cu legătură directă spre un serviciu public. Dacă există o intenție serioasă, suntem deschiși dialogului, parteneriatului. Am avut contacte cu patru cluburi sportive, am avut în trei rânduri discuții cu conducerea Consiliului Judeţean, cu Sorin Frunzăverde, şi m-a asigurat de sprijin în perioada care urmează. Era un pas necesar, mai ales că, până în 20 iunie, era nevoie de un asemenea acord, acord de principiu al Consiliului Local. Vom vedea ce presupune asocierea. Până atunci e nevoie de primul pas”, a precizat Stepanescu.

Acţionar majoritar privat

Consilierii locali şi-au dat acordul de principiu pentru o viitoare asociere cu CSM Râmnicu Vâlcea, toate voturile fiind pentru. ,,Intenția este clară, de a avea o echipă de Liga a II-a la Reșița, iar pentru a avea acest lucru dorit de reșițeni, cred eu că o asociere, un acord de principiu, sunt necesare în asemenea momente. Vom vedea apoi cum punem noi jucătorii, mai vin jucători din altă parte. În orice caz, activitatea fotbalistică în Divizia A sau B se va desfășura după un principiu schimbat: acționarul majoritar trebuie să fie un privat sau mai mulți privați, cel puțin 51 la sută din acționariat trebuie să fie privat și noi ne conformăm cererilor și regulamentelor federației”, a mai spus primarul Reşiţei.

În cazul concretizării acestui parteneriat, este aproape sigură revenirea lui Alexandru Pelici pe banca tehnică a rosso-nerilor. Acesta este în prezent antrenorul vâlcenilor şi a mai antrenat Reşiţa, bucurându-se de apreciere în rândul microbiştilor. Mai mult decât atât, Pelici a fost văzut zilele trecute în oraş, ceea ce întăreşte şi mai mult ipoteza că va antrena din toamnă echipa de liga a doua a Reşiţei.

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    O alta cacialma gen Victoria Ineu…Mai bine curati, cinstiti, onesti si curajosi cu resitenii nostri crescuti in curtea noastra! Un al patrulea “descalecat“ a lui Pelici in Valea Domanului ar insemna un dezastru dupa prezenta onorabila ca jucator si doua esecuri ca antrenor. Poate revin si Tufisi si Darius Miclea, portar si respectiv antrenor secund la Valcea… Rocco al nostru e de aruncat? Mai ganditi oameni buni si cu picioarele, ca la fotbal, nu numai cu capul strivit de perete!

  2. CSM says:

    CSM ramane la Valcea