Municipalitatea a cumpărat stadionul „Muncitorul”!

Scoasă la vânzare prin licitaţie după falimentul Prescomului, baza sportivă din cartierul Lend a atras atenţia speculanţilor imobiliari.

Primăria şi Consiliul Local au intervenit în vederea sprijinirii activităţilor sportive şi au cumpărat stadionul scos la vânzare de falimentara PRESCOM, prin lichidatorul judiciar. Consiliul Local a solicitat lichidatorului ca vânzarea să se facă la preţul minim, adică 50 la sută din suma rezultată în urma evaluării, iar achitarea acesteia să se facă în 12 rate egale. Municipalitatea va plăti 252.470 lei pentru baza sportivă folosită până anul trecut de echipa de fotbal Muncitorul Reşiţa. În recent încheiata ediţie de campionat a Ligii a III-a, fotbaliştii lui Viorel Lolea au evoluat la Lupac, stadionul de din Lend neîndeplinind criteriile de omologare pentru al treilea eşalon.
După licitații succesive, baza sportivă Muncitorul a fost adjudecată de Direcția de Administrare a Patrimoniului. Putem vorbi aici de un interes public, întrucât au fost și alte persoane interesate, care doreau să îi schimbe destinația de bază sportivă. Noi vrem să îi menținem destinația. Vrem ca Muncitorul să își continue activitatea acolo. Este vorba despre o plată în 12 rate și, ca atare, consilierii au aprobat în unanimitate”, a declarat primarul Mihai Stepanescu. „Situaţia de la club e foarte delicată. Am înţeles că s-a cumpărat baza sportivă după ce a fost scoasă la licitaţie. Noi sperăm să rezolvăm favorabil situaţia, în sensul să putem folosi în continuare stadionul”, a declarat Lolea.
Intrat în patrimoniul oraşului, stadionul „Muncitorul” s-ar putea bucura şi de anumite lucrări de modernizare, astfel încât în Lend să se poată juca din nou meciuri de Liga a III-a.