Faza de evaluare la ADR lasă în așteptare instituțiile din Caraș-Severin

Din cele trei proiecte depuse de către municipalitatea din Caransebeș la ADR pe apelurile SUERD la nivelul Regiunii Vest în cadrul POR 2014-2020, doar unul a fost contractat, deși toate se află de ceva vreme în evaluare. În aceeași situație sunt mai mult de 80% dintre proiectele depuse de administrațiile locale din județul Caraș-Severin.

Majoritatea proiectelor face referire la eficientizarea energetică a mai multor clădiri. În municipiul Caransebeș, cele două imobile care se află într-o stare avansată de degradare și pentru care se așteaptă să se treacă de etapa de evaluare sunt Spitalul Bora de Boli Infecțioase și Școala Generală Nr. 8 din cartierul Cazărmii.

Singurul aprobat pentru municipiul de pe Timiș și Sebeș este „Reinterpretare funcțională prin amenajarea și conservarea ruinelor – Biserica Medievală din secolele XIII – XIV din centrul municipiului Caransebeș”, proiect contractat cu o valoare de un milion de euro.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Tot în Caransebeș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Caraș-Severin a depus un proiect de reabilitare termică, energetică și modernizare a sediului Detașamentului de Pompieri, stadiul proiectului fiind tot în evaluare.

CITEȘTE ȘI: Un milion de euro pentru ruinele din centrul Caransebeșului. Proiectul futurist a primit finanțare!

banner 970 x 250