Fațada Operei din Timișoara va fi reabilitată! Lucrările, finalizate până în 2021

explo 1000x200

Fațada Operei din Timișoara va fi reabilitată, a anunțat primarul Nicolae Robu. Lucrările trebuie finalizate până în anul 2021, anul în care orașul de pe Bega va fi Capitală Culturală a Europei.

Opera Națională Română din Timișoara, clădire emblematică din centrul orașului și cu o puternică încărcătură istorică, va fi restaurată. Nicolae Robu a anunțat că a fost semnat contractul. 

„Am semnat contractul pentru lucrări de reabilitare a fațadei la Palatul Operei și Teatrelor. A durat foarte, foarte mult până să putem face lucrul acesta. Noi am realizat licitația de mult și am avut nevoie de lucrări suplimentare care nu puteau fi făcute pe contractul de lucrări ce a făcut obiectul acelei licitații. A trebuit să facem o nouă licitație după ce proiectantul a venit cu soluții în prealabil”, a spus primarul Timișoarei.

Valoarea proiectului este de 3,9 milioane de lei fără TVA, iar durata în care acesta trebuie finalizat este de 12 luni. „Trebuie ca anul 2021 să ne prindă cu această clădire emblematică reabilitată. Și vom face astfel încât așa să fie. Am clarificat o întâlnire să vedem cum se procedează. Nu putem prinde așa, pur și simplu, schelele de clădire. Am avut o discuție deja, avem toate avizele și vor începe lucrările”, a mai precizat Robu.

Clădirea Palatului Culturii a fost începută în 1871, după planurile a doi arhitecți vienezi, iar lucrările au fost finalizate în 1875. Imobilul a fost devastat de două incendii, iar ulterior arhitectul Duliu Marcu avea să refacă fațadele și sala de spectacole.