Fărâmituri de lectură cu ceai, la Caransebeș. Invitată în clubul de lectură – scriitoarea Adriana Babeți

po 1000x100px (3)

Scriitoarea timișoreană Adriana Babeți și-a dat întâlnire cu tinerii caransebeșeni la sfârșitul acestei săptămâni. Acțiunea de prezentare de carte va avea loc la sediul Societății Femeilor Ortodoxe din municipiul Caransebeș, sâmbătă, de la ora 15.

Tinerii din clubul de lectură, coordonați de către Sanda Bistrean, Petrișor Rada, Isabella Ghera, Cornelia Grecu și Monica Iacobescu, vor avea ocazia să afle mai multe despre opera scriitoarei și cercetătoarei Adriana Babeți, profesor asociat la Universitatea din Bucureşti (Facultatea de Litere) și la Universitatea de Vest din Timişoara (Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie). Publicista va prezenta trei dintre creațiile ale sale: „Amazoanele, o poveste”, volum științific, „Prozac – 101 pastile pentru bucurie” și „Femeia în roșu”, volum la care a lucrat cu Mircea Nedelciu și Mircea Mihăieș.

Adriana Babeți este autoarea a foarte multe volume științifice, traduceri, studii, cronici literare, recenzii, eseuri, articole, iar pentru volumul „Amazoanele, o poveste”, apărut în colecţia „Plural M“ a editurii Polirom, precum şi în ediţie digitală, a obținut în 2014 Premiul de Excelență din Industria de carte din România și Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru istorie, critică literară, eseu.

banner 1000 x 100 hd

Amazoanele se regăsesc în opere istorice, literare şi artistice din toate epocile. Cartea este condimentată cu poveşti de dragoste, avându-le ca protagoniste pe amazoane.

03 britannia 1000 x 100 gif